Η λειτουργία μέτρησης οξυγόνου αφαιρείται από το Apple Watch, με σκοπό την αποφυγή της απαγόρευσης πωλήσεων στις ΗΠΑ.

Η λειτουργία μέτρησης οξυγόνου αφαιρείται από το Apple Watch, με σκοπό την αποφυγή της απαγόρευσης πωλήσεων στις ΗΠΑ.
ired.gr

Η Apple προχώρησε στην παρασκευή τροποποιημένων μοντέλων του Apple Watch, τα οποία, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία ιατρικής τεχνολογίας Masimo μέσω εγγράφου που υποβλήθηκε στο Εφετείο των ΗΠΑ για την Ομοσπονδιακή Περιφέρεια, "δεν περιλαμβάνουν λειτουργικότητα παλμικής οξυμετρίας". Αυτή η ανακοίνωση υποδηλώνει ότι η Apple σχεδιάζει να αποσύρει προσωρινά την εφαρμογή Blood Oxygen από τα νέα μοντέλα Apple Watch Series 9 και Apple Watch Ultra 2 που πωλούνται στις ΗΠΑ.

Αυτό θα επιτρέψει στην εταιρεία να αποφύγει την απαγόρευση εισαγωγής και πώλησης των μοντέλων που περιλαμβάνουν ανίχνευση οξυγόνου στο αίμα, όπως αποφάσισε πέρυσι η Επιτροπή Διεθνούς Εμπορίου των ΗΠΑ, κατηγορώντας την Apple για παραβίαση των πατεντών παλμικής οξυμετρίας της Masimo. Η απαγόρευση, που είχε ήδη τεθεί προσωρινά σε ισχύ τον προηγούμενο μήνα, προέβλεπε να επαναληφθεί σύντομα, οπότε η Apple αντέδρασε άμεσα για να αντιμετωπίσει την κατάσταση.

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, τα εν λόγω τροποποιημένα μοντέλα έχουν ήδη αρχίσει να διανέμονται σε καταστήματα λιανικής στις ΗΠΑ, χωρίς ωστόσο να είναι σαφές πότε θα είναι διαθέσιμα προς πώληση.

Διαβάστε επίσης: Τα πιο πρόσφατα Apple Watches αντιμετωπίζουν απαγόρευση πωλήσεων στις Ηνωμένες Πολιτείες αυτήν την εβδομάδα.

Εν τω μεταξύ, ο ιστότοπος της Apple συνεχίζει να προβάλλει τη λειτουργία Blood Oxygen ως διαθέσιμη επιλογή για τα μοντέλα Series 9 και Ultra 2 στις ΗΠΑ. Η λειτουργία αυτή μετρά και εμφανίζει το ποσοστό οξυγόνου στο αίμα για σκοπούς ευεξίας. Όσοι ήδη διαθέτουν αξεσουάρ από τις σειρές 9 και Ultra 2 πιθανότατα θα διατηρήσουν την πρόσβαση στη λειτουργία, με την προϋπόθεση ότι δεν αφαιρείται από τα μοντέλα που πωλούνται σε άλλες χώρες.

Η απόσυρση αυτού του χαρακτηριστικού φαίνεται ότι αποτελεί προσωρινό μέτρο, καθώς ο Mark Gurman αναφέρει ότι η Apple ετοιμάζει μια αναβάθμιση λογισμικού που θα προσαρμόσει τους αλγόριθμους της εφαρμογής Blood Oxygen, με σκοπό να αποφύγει την πατενταρισμένη τεχνολογία της Masimo. Αν η προσπάθεια αυτή είναι επιτυχημένη, παραμένει ακόμη άγνωστο, ενώ η νομική διαμάχη μεταξύ της Apple και της Masimo φαίνεται ότι δεν έχει ολοκληρωθεί.

Διαβάστε επίσης: iOS 17.2.1: Πώς να αντιμετωπίσετε τα προβλήματα σύνδεσης του iPhone σας