Το Android θα σε ενημερώνει, επιτέλους, για το πότε είναι καιρός να αντικαταστήσεις τη μπαταρία.

Το Android θα σε ενημερώνει, επιτέλους, για το πότε είναι καιρός να αντικαταστήσεις τη μπαταρία.
ired.gr

Αν ανήκεις σε αυτούς που χρησιμοποιούν το smartphone τους επί μεγάλο διάστημα, τότε πρέπει να γνωρίζεις ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να αντικαταστήσεις την μπαταρία του. Η αιτία είναι η φθορά των μπαταριών με την πάροδο του χρόνου, που οδηγεί σε μείωση της μέγιστης χωρητικότητας φόρτισης.

Είναι δύσκολο να προβλέψεις πότε πρέπει να αντικαταστήσεις την μπαταρία της συσκευής σου. Οι εφαρμογές που προσπαθούν να το υπολογίσουν μπορεί να χρειαστούν πολύ χρόνο για να συλλέξουν αρκετά δεδομένα, και ακόμη και τότε, μπορεί να παρέχουν ακατάλληλα αποτελέσματα.

Το Android ήδη συλλέγει πληροφορίες σχετικά με την μπαταρία από την πρώτη εκκίνηση της συσκευής, κάτι που καθιστά τις αναφορές του πιο αξιόπιστες από μια εφαρμογή που ξεκινά τη συλλογή δεδομένων πολλούς μήνες ή χρόνια μετά την πρώτη ρύθμιση.

Διαβάστε επίσης: Η πιο πρόσφατη έκδοση ασφαλείας διορθώνει μια κρίσιμη αδυναμία του Android.

Το Android 15, εισήγαγε μια νέα σελίδα πληροφοριών μπαταρίας μέσω του Pixel Feature Drop update, που περιλαμβάνει την ημερομηνία κατασκευής και τους κύκλους φόρτισης της μπαταρίας.

Οι πληροφορίες που παρέχονται από τα νέα APIs του Android 15 δεν περιορίζονται μόνο σε αυτές. Άλλες σημαντικές πληροφορίες, όπως η ημερομηνία πρώτης χρήσης, η κατάσταση της φόρτισης και η υγεία της μπαταρίας, είναι πλέον διαθέσιμες.

Παρόλο που η τρέχουσα έκδοση του Settings app δεν εμφανίζει ακόμη την κατάσταση υγείας, αναμένεται ότι αυτό θα αλλάξει με μελλοντικές ενημερώσεις, καθώς η τελευταία έκδοση του Settings Services app περιλαμβάνει μια νέα σελίδα battery health που θα εμφανίζει την υγεία της μπαταρίας.

Διαβάστε επίσης: Android 14: Η αναβάθμιση αφαίρεσε μια δημοφιλή λειτουργία.