iOS 17.2: Εισάγει ασύρματη φόρτιση 15W στα μοντέλα iPhone 13 και iPhone 14

iOS 17.2: Εισάγει ασύρματη φόρτιση 15W στα μοντέλα iPhone 13 και iPhone 14
ired.gr

Η Apple σχεδιάζει να ενσωματώσει την "υποστήριξη φορτιστή Qi2 για όλα τα μοντέλα iPhone 13 και iPhone 14" με την ενημέρωση στο iOS 17.2, όπως αποκαλύφθηκε από το 9to5Mac και ορισμένους χρήστες που εξέτασαν τις σημειώσεις έκδοσης του iOS 17.2 RC.

Η υποστήριξη του φορτιστή Qi2 σημαίνει ότι τα iPhone 13 και iPhone 14 θα είναι σε θέση να αξιοποιούν έως και 15 W ασύρματης φόρτισης, χρησιμοποιώντας φορτιστές πιστοποιημένους με Qi2. Ωστόσο, δεν έχουν αποκαλυφθεί λεπτομέρειες σχετικά με τις προδιαγραφές ισχύος.

Προηγουμένως, η υποδοχή 15 W σε αυτά τα μοντέλα iPhone ήταν εφικτή μόνο με φορτιστές MagSafe, ενώ οι φορτιστές συμβατοί με MagSafe, που προσέφεραν χαμηλότερα επίπεδα φόρτισης 7,5 W, αποτελούσαν την εναλλακτική λύση.

Διαβάστε επίσης: iOS 17.2 Beta 4: Παρουσίαση όλων των νέων χαρακτηριστικών και βελτιώσεων.

Με την υποστήριξη του Qi2, οι καταναλωτές θα έχουν περισσότερες οικονομικές επιλογές όσον αφορά τους ασύρματους φορτιστές 15W, καθώς οι κατασκευαστές δεν θα υποχρεούνται πλέον να πληρώνουν την Apple για την πιστοποίηση MagSafe.

Το πρότυπο Qi2 παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στην CES 2023, χαρακτηριζόμενο από την τεχνολογία ασύρματης γρήγορης φόρτισης τύπου MagSafe, που είναι συμβατή ακόμη και με συσκευές Android.

Το "Προφίλ Magnetic Power" χρησιμοποιείται για να εξασφαλίσει την αρμονική συνεργασία μεταξύ τηλεφώνων και φορτιστών. Ενώ η τρέχουσα ισχύς φόρτισης περιορίζεται στα 15 W, αναμένεται να αυξηθούν σημαντικά τα επίπεδα φόρτισης άνω των 15 W στο μέλλον, σύμφωνα με το Wireless Power Consortium (WPC).

Διαβάστε επίσης: iOS 17.2: Η Apple προσφέρει μια λειτουργία για τις ειδοποιήσεις στα iPhone που αναμέναμε εδώ και καιρό.