The Elec: Το πρώτο iPhone που θα ενσωματώνει κάμερα UDC αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά το 2026.

The Elec: Το πρώτο iPhone που θα ενσωματώνει κάμερα UDC αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά το 2026.
ired.gr

Στα πιο πρόσφατα iPhone Pro, η Apple έχει εισάγει το Dynamic Island για την τοποθέτηση της εμπρόσθιας κάμερας. Ωστόσο, η εταιρεία σχεδιάζει μακροπρόθεσμα ένα "all-screen" iPhone χωρίς εμφανή εγκοπή στην οθόνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το κορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TheElec, η υλοποίηση αυτού του σχεδίου δεν είναι άμεση, και το πρώτο iPhone με κάμερα κάτω από την οθόνη (UDC) αναμένεται να κυκλοφορήσει μετά το 2026.

Διαβάστε επίσης: iPhone 16: Αναμένεται να περιλαμβάνει το Action Button σε ολόκληρη τη σειρά του

Η τεχνολογία UDC αναφέρεται σε μια κάμερα που ενσωματώνεται κάτω από την οθόνη, εξαλείφοντας ορατές κοιλότητες και προσφέροντας λιτή εμφάνιση. Η εταιρεία LG Innotek αναπτύσσει προηγμένες κάμερες UDC με ιδιόκτητο σύστημα οπτικών φακών ελεύθερης μορφής για βελτιωμένη διέλευση φωτός και υψηλή ποιότητα εικόνας. Παρόλα αυτά, φαίνεται ότι η Apple δεν ήταν ικανοποιημένη από τα δείγματα UDC που έλαβε από τους προμηθευτές της.

Σύμφωνα με τον Ross Young, Διευθυντή της Display Supply Chain Consultants (DSCC), η Apple σχεδιάζει να ενσωματώσει αισθητήρα UD Face ID στη σειρά iPhone Pro έως το 2025, ενώ το πρώτο iPhone "all-screen" με κάμερα UDC και Face ID αναμένεται το 2027.

Διαβάστε επίσης: Η Apple δεν έχει σκοπό να επαναφέρει το Touch ID στις επερχόμενες εκδόσεις των iPhone.