iPhone 16: Αναμένεται να περιλαμβάνει το Action Button σε ολόκληρη τη σειρά του

iPhone 16: Αναμένεται να περιλαμβάνει το Action Button σε ολόκληρη τη σειρά του
ired.gr

Το Action Button, που πρωτοεμφανίστηκε στα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max του τρέχοντος έτους, θα ενσωματωθεί στη συνολική γκάμα των iPhone 16.

Οι σχεδιασμοί για το Action Button ξεκίνησαν το 2021, με αρχικό σκοπό να ενσωματωθεί μαζί με τα haptic buttons έντασης και λειτουργίας στο iPhone 15 Pro. Παρόλο που αυτά τα τελευταία ακυρώθηκαν λόγω τεχνικών προβλημάτων, το Action Button παρέμεινε και ενσωματώθηκε στις τελικές εκδόσεις των iPhone 15 Pro και Pro Max.

Στα πιο πρόσφατα μοντέλα Pro, το Action Button αντικαθιστά τον διακόπτη σίγασης που παλαιότερα βρισκόταν σε όλα τα μοντέλα iPhone. Αντίθετα με τον διακόπτη σίγασης, που εξυπηρέτησε μόνο έναν σκοπό, το κουμπί Action παρέχει στους χρήστες πολλαπλές λειτουργίες.

Αυτές περιλαμβάνουν:

  • Αθόρυβη λειτουργία: Ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί τη σίγαση του κουδουνίσματος και ειδοποιεί, όπως ο διακόπτης Ringer σε παλαιότερα μοντέλα iPhone.
  • Φακός: Ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί τη λειτουργία φακού του iPhone.
  • Κάμερα: Ξεκινά την εφαρμογή Κάμερα σε λειτουργία φωτογραφίας, selfie, βίντεο, πορτραίτου ή πορτραίτου selfie mode.
  • Συντομεύσεις: Ανοίγει μια συντόμευση από την εφαρμογή Συντομεύσεις, επιτρέποντας ποικίλες λειτουργίες.
  • Φωνητική σημείωση: Έναρξη ή διακοπή εγγραφής φωνητικού σημειώματος.

Διαβάστε επίσης: Η Apple δεν έχει σκοπό να επαναφέρει το Touch ID στις επερχόμενες εκδόσεις των iPhone.

  • Εστίαση: Ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί μια συγκεκριμένη λειτουργία εστίασης.
  • Λειτουργίες προσβασιμότητας: Ενεργοποιεί ή απενεργοποιεί διάφορες λειτουργίες προσβασιμότητας για χρήστες με προβλήματα όρασης ή ακοής.
  • Μεγεθυντικός φακός: Χρησιμοποιεί την κάμερα του iPhone ως μεγεθυντικό φακό μέσω της εφαρμογής Magnifier.
  • Μετάφραση (στο iOS 17.2): Μεταφράζει γρήγορα ομιλία μεταξύ δύο γλωσσών.

Με την επόμενη σειρά iPhone 16, η Apple προτίθεται να προσθέσει περαιτέρω λειτουργικότητα στο κουμπί Action, με τον μετασχηματισμό του από μηχανικό σε τύπου capacitive. Το ανανεωμένο Action, με την κωδική ονομασία Atlas, αναμένεται να λειτουργεί παρόμοια με τα κουμπιά Touch ID Home σε προηγούμενα μοντέλα iPhone ή το Force Touch trackpad που χρησιμοποιείται σε πιο πρόσφατα MacBook.

Σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα, το ανανεωμένο Action Button θα διαθέτει αισθητήρα δύναμης που ανιχνεύει αλλαγές στην πίεση, καθώς και λειτουργικότητα "tact switching", με λεπτομέρειες που δεν έχουν ακόμη γίνει γνωστές. Το νέο Capture button, προγραμματισμένο για τη σειρά iPhone 16, αναμένεται επίσης να περιλαμβάνει παρόμοια λειτουργικότητα με το βελτιωμένο κουμπί δράσης.

Όπως συνέβη και με το iPhone 15 Pro, ακόμη και οι πρώιμες γνωστές σχεδιάσεις και πρωτότυπα του βασικού μοντέλου iPhone 16 περιλαμβάνουν το Action Button. Η παρουσία του διατηρείται σταθερή κατά τη διάρκεια διαφορετικών σταδίων ανάπτυξης και σε διάφορες διαμορφώσεις υλικού.

Διαβάστε επίσης: Φωτογραφία διέρρευσε για την πρωτότυπη μπαταρία του iPhone 16 Pro