Android 14: Η αναβάθμιση αφαίρεσε μια δημοφιλή λειτουργία.

Android 14: Η αναβάθμιση αφαίρεσε μια δημοφιλή λειτουργία.
ired.gr

Οι χρήστες του Android συνήθως χρησιμοποιούν μια πρακτική συντόμευση στα smartphones τους, η οποία επιτρέπει την άμεση προβολή μιας ειδοποίησης από μια εφαρμογή. Αυτό επιτυγχάνεται με το παρατεταμένο πάτημα στο εικονίδιο της εφαρμογής στην αρχική οθόνη. Πατώντας στην ειδοποίηση, μπορεί κανείς να την ανοίξει, ενώ υπάρχει και η επιλογή να την σύρει προς απόρριψη.

Στο Android 14, όμως, αυτή η δυνατότητα έχει εξαφανιστεί. Το παρατεταμένο πάτημα σε ένα εικονίδιο εφαρμογής δεν προβάλλει πλέον ειδοποιήσεις, αλλά αντίθετα προσφέρει συντομεύσεις εφαρμογών, πληροφορίες, παύση εφαρμογών και widgets.

Διαβάστε επίσης: Samsung OneUI 6: Προκαλεί ανησυχία λόγω πιθανού κινδύνου burn-in στις οθόνες των smartphones.

Η απόφαση αυτή ελήφθη για πρώτη φορά στις beta εκδόσεις του Android 14 και προκάλεσε αντιδράσεις από τους χρήστες. Κατά την επίσημη έκδοση του Android 14 τον Οκτώβριο, πολλοί χρήστες παρατήρησαν την ελλειπή εμφάνιση ειδοποιήσεων, με τον αριθμό των αναφορών στο Google Issue Tracker να ξεπερνά τις 100.

Χρήστες εξέφρασαν απογοήτευση για την απώλεια αυτής της χρήσιμης λειτουργίας, καλώντας την κατάργηση "οπισθοδρομική" και εκφράζοντας ελπίδες για την επαναφορά της. Η απάντηση της Google διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι η αλλαγή ήταν σκόπιμη και δεν πρόκειται να αναστραφεί.

Διαβάστε επίσης: Μια από τις σημαντικές βελτιώσεις που παρέχει το Android 14 στην αυτονομία