AI Pin: Αναπτύσσεται από πρώην σχεδιαστές της Apple και αποτελεί ένα φιλόδοξο gadget Τεχνητής Νοημοσύνης.

AI Pin: Αναπτύσσεται από πρώην σχεδιαστές της Apple και αποτελεί ένα φιλόδοξο gadget Τεχνητής Νοημοσύνης.
ired.gr

Μια εταιρεία startup από το San Francisco παρουσιάζει ένα φιλόδοξο προϊόν που αλλάζει τον τρόπο που αξιοποιούμε την Τεχνητή Νοημοσύνη μέσω ενός φορετού (wearable) gadget. Το AI Pin της Humane, που κοστίζει $699, θα είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ από τις 16 Νοεμβρίου 2023.

Οι συνιδρυτές Imran Chaudhri και Bethany Bongiorno δήλωσαν: "Το Ai Pin αποτελεί την υλοποίηση του οράματός μας για την ένταξη της τεχνητής νοημοσύνης στην καθημερινότητα, ενισχύοντας τις ικανότητές μας χωρίς να χάνουμε την ανθρωπία μας. Για εμάς, το Ai Pin είναι μόνο η αρχή."

Η συσκευή αποτελείται από δύο μέρη, ένα μικρό τετράγωνο gadget που είναι ορατό έξω από το ρούχο και μια μπαταρία που τοποθετείται μέσα στο ρούχο. Οι χρήστες μπορούν να αλλάξουν εύκολα την μπαταρία, χωρίς την ανάγκη συνεχούς φόρτισης.

Διαβάστε επίσης: iPhone 16: Φέρνει στο προσκήνιο αποκλειστικά χαρακτηριστικά γενετικής τεχνητής νοημοσύνης

Σύμφωνα με τους δημιουργούς, το AI Pin αντιλαμβάνεται άμεσα τι χρειάζεται ο χρήστης και συνδέεται απευθείας με κατάλληλα εργαλεία ή υπηρεσίες της τεχνητής νοημοσύνης. Με ενσωματωμένο μικρόφωνο, ο χρήστης μπορεί να επικοινωνεί με την AI, η οποία αντιλαμβάνεται και ανταποκρίνεται στις ανάγκες του.

Μπορεί να εκτελεί εργασίες όπως σάρωση του inbox του email ή σύνταξη γραπτών μηνυμάτων, εξατομικευμένα σύμφωνα με τον τρόπο γραφής του χρήστη. Επίσης, μπορεί να λειτουργήσει ως διερμηνέας σε ξένη χώρα.

Η συσκευή περιλαμβάνει επίσης έναν μικροσκοπικό βιντεοπροβολέα για οδηγίες, πληροφορίες και ειδοποιήσεις, καθώς και κάμερα για φωτογραφίες και videos. Η εταιρεία συνεργάζεται με την TIDAL για μουσική αναπαραγωγή, ενώ προσφέρει επίσης υπηρεσίες δικτύου μέσω συνεργασίας με την T-Mobile.

Όσον αφορά την ιδιωτικότητα, η Humane δηλώνει ότι η συσκευή ενεργοποιείται μόνο κατόπιν αιτήματος του χρήστη, χωρίς εξουσιοδοτημένες λέξεις ή φράσεις που να ενεργοποιούν την AI. Τα δεδομένα αποθηκεύονται στο cloud της εταιρείας. Η χρέωση για τη συσκευή είναι $699, με επιπλέον χρέωση $24/μήνα για προσωπικό αριθμό τηλεφώνου, cloud αποθηκευτικό χώρο και απεριόριστη ομιλία, μηνύματα και δεδομένα.

Διαβάστε επίσης: iPhone 16 Pro: Υποδείξεις για κάμερα που χρησιμοποιεί φακούς από γυαλί που έχει υποστεί χυτευτική διαδιακασία.