Google: Θα λαμβάνεις ειδοποιήσεις για τα προσωπικά σου δεδομένα στην αναζήτηση και θα έχεις τη δυνατότητα να τα διαγράφεις.

Google: Θα λαμβάνεις ειδοποιήσεις για τα προσωπικά σου δεδομένα στην αναζήτηση και θα έχεις τη δυνατότητα να τα διαγράφεις.
ired.gr

Πώς θα σας φαινόταν αν μπορούσατε να λαμβάνετε ειδοποιήσεις κάθε φορά που τα προσωπικά σας δεδομένα εμφανίζονται στο διαδίκτυο; Σύμφωνα με το CNBC, η Google διαθέτει ένα τέτοιο χαρακτηριστικό, αν και δεν φαίνεται να είναι διαθέσιμο ακόμη στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα, μεταβαίνοντας στο myactivity.google.com/results-about-you, ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να ελέγξει αν κάποιο από τα προσωπικά του στοιχεία, όπως το όνομά του, η διεύθυνσή του, ο αριθμός τηλεφώνου ή το email, είναι δημοσιευμένα online.

Διαβάστε επίσης: Η Google εγκαινιάζει λειτουργία αυτόματης αρχειοθέτησης Android εφαρμογών για εξοικονόμηση αποθηκευτικού χώρου

Αρχικά, αυτό το χαρακτηριστικό θα λειτουργεί με ενημερωτικό χαρακτήρα, και ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να ζητήσει τη διαγραφή των προσωπικών του δεδομένων από την αναζήτηση της Google.

Φυσικά, η Google δεν μπορεί να αφαιρέσει την καταχώρηση από τη σελίδα που τα δημοσίευσε, αλλά μπορεί να μην την εμφανίζει πλέον στα αποτελέσματα αναζήτησης. Αν αργότερα αλλάξετε γνώμη, μπορείτε να ζητήσετε από τη Google να επαναφέρει την εμφάνιση των αποτελεσμάτων στην αναζήτηση.

Συνολικά, πρόκειται για μια ευπρόσδεκτη προσθήκη που αναμένουμε να γίνει διαθέσιμη στη χώρα μας στο μέλλον.

Διαβάστε επίσης: Ένα μεγάλο κενό ασφαλείας ανακαλύφθηκε που επηρεάζει τους περισσότερους web browsers.