iOS 17.0.3: Αναμένεται με την επιδιόρθωση του προβλήματος που προκαλεί υπερθέρμανση

iOS 17.0.3: Αναμένεται με την επιδιόρθωση του προβλήματος που προκαλεί υπερθέρμανση
ired.gr

Στα τέλη Σεπτεμβρίου, η Apple αναγνώρισε ότι ένα σφάλμα λογισμικού στο iOS 17 προκάλεσε την υπερθέρμανση ορισμένων μοντέλων iPhone 15, εμποδίζοντας τους χρήστες να χρησιμοποιήσουν τις συσκευές τους.

Αυτή η υπερθέρμανση εκδηλώνονταν κατά την χρήση της εφαρμογής Instagram, κατά την αναπαραγωγή του Asphalt 9, καθώς και κατά τη χρήση της υπηρεσίας Uber, ενώ αναφέρθηκε ότι η φόρτιση των τηλεφώνων επιδείνωνε το πρόβλημα. Για να αντιμετωπίσει αυτό το θέμα, η Apple ανακοίνωσε την αποστολή μιας ενημέρωσης λογισμικού που θα αποτρέπει την υπερθέρμανση.

Παράλληλα, σύμφωνα με αναφορές του MacRumors, η εταιρεία βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε δοκιμές για την έκδοση iOS 17.0.3, η οποία αναμένεται να κυκλοφορήσει εντός της εβδομάδας ή της επόμενης.

Διαβάστε επίσης: iPhone 15 Pro: Με λογισμικό update θα επιλυθεί το θέμα της υπερθέρμανσης

Σημαντικό είναι ότι, σύμφωνα με την Apple, η απόδοση των επηρεαζόμενων μοντέλων iPhone δεν θα πρέπει να μειωθεί, καθώς η πλειονότητα των παραπόνων αφορούσε τα μοντέλα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max. Αυτό, ουσιαστικά, σημαίνει ότι η απόδοση του A17 Pro δεν θα επηρεαστεί.

Επιπλέον, η Apple ανακοίνωσε ότι συνεργάζεται με τους προγραμματιστές των εφαρμογών Instagram, Asphalt 9 και Uber για να διορθώσει συγκεκριμένα προβλήματα που προέκυψαν με αυτές τις εφαρμογές. Το Instagram έχει ήδη ενημερώσει την εφαρμογή του για το πρόβλημα της υπερθέρμανσης την προηγούμενη εβδομάδα. Ως προς την Uber, έχει κυκλοφορήσει μια ενημέρωση την Τρίτη, αλλά δεν είναι σαφές εάν περιλαμβάνει διόρθωση για το πρόβλημα της υπερθέρμανσης.

Στις 18 Σεπτεμβρίου, η Apple κυκλοφόρησε το iOS 17 και στη συνέχεια κυκλοφόρησε το iOS 17.0.1 για να διορθώσει ασφαλειακά θέματα. Έπειτα από αυτό, ακολούθησε το iOS 17.0.2 για να λύσει το πρόβλημα όπου οι μονάδες της σειράς iPhone 15 κρασάραν όταν λάμβαναν δεδομένα από παλαιότερα μοντέλα iPhone και εμφάνιζαν το λογότυπο της Apple.

Επιπλέον, το iOS 17.0.3 αναμένεται να βελτιώσει τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας στα επηρεαζόμενα τηλέφωνα, καθώς αναφέρθηκε ότι κατά την υπερθέρμανση, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας μειώνονταν κατά μία ποσοστιαία μονάδα ανά λεπτό.

Διαβάστε επίσης: iPhone 12: Η Apple έλυσε το θέμα της ακτινοβολίας