iPhone 15 Pro: Με λογισμικό update θα επιλυθεί το θέμα της υπερθέρμανσης

iPhone 15 Pro: Με λογισμικό update θα επιλυθεί το θέμα της υπερθέρμανσης
ired.gr

Η Apple εργάζεται πάνω σε μια αναβάθμιση του λειτουργικού συστήματος iOS 17, με σκοπό να αντιμετωπίσει το πρόβλημα υπερθέρμανσης που αντιμετωπίζουν τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max.

Η εταιρεία αναφέρει ότι πρόσφατες ενημερώσεις σε εφαρμογές από τρίτους έχουν προκαλέσει υπερφόρτωση του συστήματος, συμβάλλοντας έτσι στο πρόβλημα υπερθέρμανσης. Ορισμένες από αυτές τις ενημερώσεις αφορούν εφαρμογές όπως το Instagram, το Uber και το παιχνίδι αγώνων Asphalt 9: Legends. Έτσι, η Apple συνεργάζεται με τους προγραμματιστές αυτών των εφαρμογών για να διορθώσει το πρόβλημα. Επιπλέον, αναφέρεται ότι το Instagram ήδη έχει επιδιορθώσει το πρόβλημα μέσω μιας ενημέρωσης της εφαρμογής που κυκλοφόρησε πρόσφατα.

Σύμφωνα με την Apple, τα μοντέλα iPhone 15 Pro ενδέχεται να λειτουργούν με αυξημένη θερμοκρασία κατά τις πρώτες ημέρες μετά τη ρύθμιση ή την επαναφορά της συσκευής, λόγω της αυξημένης δραστηριότητας στο παρασκήνιο. Αλλά αυτό αναμένεται να είναι προσωρινό.

Διαβάστε επίσης: Προβλήματα υπερθέρμανσης αναφέρονται σε όλα τα μοντέλα του iPhone 15

Η δήλωση της Apple προς τον δημοσιογράφο των MacRumors και Forbes, David Phelan:

"Έχουμε εντοπίσει ορισμένες περιπτώσεις όπου το iPhone μπορεί να λειτουργεί με υψηλότερη θερμοκρασία από ό,τι αναμέναμε. Κατά τις πρώτες ημέρες μετά τη ρύθμιση ή την επαναφορά της συσκευής, ενδέχεται να παρατηρηθεί αυξημένη θερμοκρασία λόγω της αυξημένης δραστηριότητας στο παρασκήνιο. Επιπλέον, ανιχνεύσαμε ένα σφάλμα στο iOS 17 που επηρεάζει ορισμένους χρήστες, και αυτό θα διορθωθεί σε μια επερχόμενη ενημέρωση λογισμικού. Έχουμε επίσης ανιχνεύσει κάποια ζητήματα σχετικά με πρόσφατες ενημερώσεις σε εφαρμογές τρίτων που προκαλούν υπερφόρτωση του συστήματος. Συνεργαζόμαστε με τους προγραμματιστές αυτών των εφαρμογών για να διορθώσουμε αυτά τα προβλήματα, τα οποία είναι υπό επεξεργασία."

Το πρόβλημα αναμένεται να διορθωθεί με το iOS 17.1, το οποίο είναι προς το παρόν σε φάση δοκιμής (beta) και αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη Οκτωβρίου. Ενδέχεται επίσης η Apple να παράσχει μια πρόσθετη ενημέρωση λογισμικού πριν από αυτήν με σκοπό να διορθώσει τα προβλήματα πιο γρήγορα.

Επίσης, η Apple δήλωσε ότι δεν πρόκειται να μειώσει την απόδοση του τσιπ A17 Pro ως μέρος της διαδικασίας επιδιόρθωσης για τα προβλήματα που σχετίζονται με τη θερμοκρασία. Επιπλέον, υπογράμμισε ότι το ζήτημα δεν απειλεί την ασφάλεια των συσκευών και δεν θα έχει επίπτωση στη μακροπρόθεσμη απόδοσή τους.

Επίσης, επισήμανε ότι τα κατασκευαστικά υλικά, όπως το πλαίσιο τιτανίου και η υποδομή αλουμινίου του iPhone 15 Pro, δεν συμβάλλουν στο πρόβλημα υπερθέρμανσης. Τέλος, απέκλεισε τη νέα θύρα USB-C ως αίτια του προβλήματος, καθώς αντικατέστησε την παλαιότερη θύρα Lightning σε όλες τις νέες συσκευές iPhone 15.

Διαβάστε επίσης: iPhone 15 Pro: Η υπερθέρμανση αποδίδεται στον σχεδιασμό του συστήματος ψύξης