iPhone 12: Η Apple έλυσε το θέμα της ακτινοβολίας

iPhone 12: Η Apple έλυσε το θέμα της ακτινοβολίας
ired.gr

Η Apple φαίνεται να έχει θετική εξέλιξη στην πολύπλοκη υπόθεση με την πιθανή απαγόρευση της πώλησης και ανάκληση των μοντέλων της σειράς iPhone 12 στη Γαλλία. Αυτό συνέβη μετά την ανάπτυξη ενημερωτικού λογισμικού που επαναφέρει τα επίπεδα της ακτινοβολίας (SAR) κάτω από τα επιτρεπτά όρια της ΕΕ.

Για όσους δεν θυμούνται, η γαλλική υπηρεσία ANFR είχε ανακαλύψει ότι ένας χρήστης θα μπορούσε να εκτίθεται σε ακτινοβολία έως και 5.74 W/kg όταν κρατούσε ένα από τα μοντέλα της σειράς iPhone 12, ένα ποσοστό που υπερβαίνει το ανώτατο όριο που έχει θέσει η Ευρωπαϊκή Ένωση (4 W/kg).

Διαβάστε επίσης: IPhone 12: Απόφαση - βόμβα στη Γαλλία. Σταματούν οι πωλήσεις του λόγω ακτινοβολίας

Αρχικά, η Apple αμφέβαλε για τις προθέσεις της ANFR να απαγορεύσει την πώληση και ανάκληση των iPhone 12, δηλώνοντας ότι είχε παρουσιάσει όλα τα εργαστηριακά δεδομένα (τόσο δικά της όσο και από ανεξάρτητα εργαστήρια) που δεν υποδήλωναν το πρόβλημα. Παρόλα αυτά, η εταιρεία αποφάσισε τελικά να εκδώσει μια ενημέρωση λογισμικού που διορθώνει το ζήτημα.

Αυτό το συγκεκριμένο ζήτημα φαίνεται ότι έχει κλείσει, αλλά είναι ενδιαφέρον να δούμε πώς θα αντιδράσει, επίσημα, η εταιρεία στο πρόβλημα της υπερθέρμανσης που αντιμετωπίζουν τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max. Οι αναφορές σχετικά με αυτό το θέμα αυξάνονται καθημερινά, αλλά μέχρι στιγμής η Apple διατηρεί σιγή.

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα smartphones που εκπέμπουν την περισσότερη ακτινοβολία