iPhone 15 Pro: Η υπερθέρμανση αποδίδεται στον σχεδιασμό του συστήματος ψύξης.

iPhone 15 Pro: Η υπερθέρμανση αποδίδεται στον σχεδιασμό του συστήματος ψύξης.
ired.gr

Συγκεντρωμένες είναι οι αρνητικές ειδήσεις για τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, όχι τόσο για τις επιδόσεις τους, αλλά για την ποιότητα κατασκευής τους που φαίνεται να είναι λιγότερο ανθεκτική απ' ό,τι θα περίμενε κανείς, ενώ έχουν ήδη κυκλοφορήσει αναφορές για προβλήματα υπερθέρμανσης.

Σύμφωνα με τον γνωστό αναλυτή Ming-Chi Kuo, το θέμα της υπερθέρμανσης σε ορισμένα iPhone 15 Pro δεν οφείλεται στον επεξεργαστή A17 Pro της Apple, αλλά στις επιλογές της εταιρείας σχετικά με τα υλικά κατασκευής και τον εσωτερικό σχεδιασμό, με στόχο να προσφέρουν μια πιο ελαφριά συσκευή στους χρήστες.

Διαβάστε επίσης: Προβλήματα υπερθέρμανσης αναφέρονται σε όλα τα μοντέλα του iPhone 15

Συγκεκριμένα, η Apple μειώνει τον χώρο για τη διάχυση της θερμότητας, σε συνδυασμό με την μεγαλύτερη θερμική αγωγιμότητα του τιτανίου, με αποτέλεσμα να υπάρχει χειρότερη διαχείριση της θερμότητας από το νέο chipset της εταιρείας. Ίσως η εταιρεία κυκλοφορήσει κάποια ενημέρωση λογισμικού που θα διορθώσει εν μέρει το πρόβλημα, αλλά δεν θα το επιλύσει πλήρως, καθώς πρόκειται για ένα πρόβλημα στην κατασκευή. Το πιθανότερο είναι ότι θα υπάρξει περιορισμός της απόδοσης του επεξεργαστή με σκοπό την παραγωγή λιγότερης θερμότητας.

Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί ότι το πρόβλημα της υπερθέρμανσης έχει εμφανιστεί μόνο σε ορισμένα iPhone 15 Pro και όχι σε όλες τις συσκευές, πράγμα που δημιουργεί αμφιβολίες σχετικά με τη χρήση των ίδιων υλικών κατασκευής σε όλες τις παρτίδες ή αν υπήρξαν προβλήματα στη γραμμή παραγωγής.

Διαβάστε επίσης: iPhone 15: επιτρέπει μια χρήση που μάλλον δεν περιμένατε