Προβλήματα υπερθέρμανσης αναφέρονται σε όλα τα μοντέλα του iPhone 15

Προβλήματα υπερθέρμανσης αναφέρονται σε όλα τα μοντέλα του iPhone 15
ired.gr

Μετά το δημοφιλές βίντεο που αποδεικνύει την ευκολία με την οποία το νέο iPhone 15 Pro Max μπορεί να λυγίσει σε ένα δοκιμαστικό τέστ, η Apple αντιμετωπίζει τώρα ένα νέο πρόβλημα.

Πιο συγκεκριμένα, ένας χαρακτηριστικός αριθμός αναφορών για περιστατικά υπερθέρμανσης έχει γίνει viral στο διαδίκτυο. Φαίνεται πως το πρόβλημα αυτό είναι διαδεδομένο, αφορώντας όλα τα μοντέλα της σειράς iPhone 15. Φυσικά, αυτό έχει προκαλέσει ανησυχία τόσο στους ιδιοκτήτες των συσκευών όσο και στους ενδιαφερόμενους και τους λάτρεις της τεχνολογίας γενικά. Οι μετρήσεις που πραγματοποιήθηκαν με υπερύθρες κάμερες κατέγραψαν ανησυχητικά υψηλές θερμοκρασίες, με ορισμένες συσκευές να φθάνουν μέχρι και τους 46,7°C.

Διαβάστε επίσης: iPhone 15: επιτρέπει μια χρήση που μάλλον δεν περιμένατε

Συνολικά, χρήστες έχουν αναφέρει διάφορες περιπτώσεις υπερθέρμανσης σε iPhone 15. Αν και είναι συνηθισμένο για τα smartphones, συμπεριλαμβανομένων των iPhones, να παρουσιάζουν αρχική θερμότητα κατά την πρώτη ρύθμιση, είναι σπάνιο να διατηρείται το πρόβλημα σε τέτοιο βαθμό. Κάποιοι ανέφεραν ακόμα ότι τα τηλέφωνα γίνονται τόσο ζεστά που δυσκολεύονται να τα κρατήσουν στο χέρι, ακόμα και όταν δεν χρησιμοποιούνται, όπως κατά την πλοήγηση στα social media.

Ο YouTuber BullsLab από την Κορέα διενήργησε δοκιμές με μια κάμερα υπερύθρων (FLIR), εμφανίζοντας θερμοκρασίες που έφτασαν μέχρι και 46,7°C κατά τη χρήση απαιτητικών σεναρίων όπως benchmarks και παιχνίδια. Όμως, ακόμα πιο ανησυχητικό είναι ότι άλλοι αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα υπερθέρμανσης ακόμα και κατά την διάρκεια καθημερινών, απλών εργασιών!

Η Apple ακόμη δεν έχει εκδώσει καμία επίσημη δήλωση σχετικά με αυτό το θέμα, αφήνοντας τους χρήστες και τους ειδικούς να κάνουν μόνο υποθέσεις. Καθώς όλο και περισσότερες αναφορές καταφθάνουν στη δημοσιότητα, παραμένει να δούμε αν αυτό το πρόβλημα μπορεί να διορθωθεί μέσω ενημερώσεων λογισμικού ή αν απαιτείται κάτι πιο σοβαρό.

Διαβάστε επίσης: IPhone 12: Απόφαση - βόμβα στη Γαλλία. Σταματούν οι πωλήσεις του λόγω ακτινοβολίας