Η Google εγκαινιάζει λειτουργία αυτόματης αρχειοθέτησης Android εφαρμογών για εξοικονόμηση αποθηκευτικού χώρου

Η Google εγκαινιάζει λειτουργία αυτόματης αρχειοθέτησης Android εφαρμογών για εξοικονόμηση αποθηκευτικού χώρου
ired.gr

Τον περασμένο Απρίλιο, η Google ανακοίνωσε επίσημα τη δυνατότητα αυτόματης αρχειοθέτησης (auto archiving) των εγκατεστημένων εφαρμογών που ο χρήστης δεν χρησιμοποιεί συχνά. Αυτό γίνεται με σκοπό να εξοικονομηθεί χώρος αποθήκευσης στη συσκευή.

Αρχικά, η λειτουργία αυτοματοποιούνταν μόνο όταν η αποθηκευτική χωρητικότητα της Android συσκευής ήταν χαμηλή. Ωστόσο, πρόσφατα προστέθηκε η επιλογή χρήσης αυτής της λειτουργίας ακόμη και όταν δεν υπάρχει άμεση ανάγκη για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο.

Διαβάστε επίσης: Τα Android αποκτούν μια λειτουργία που αποδείχτηκε χρήσιμη στα iPhone εδώ και καιρό

Για να ενεργοποιήσετε το auto archiving στη συσκευή Android, πρέπει να μεταβείτε στο Google Play Store, πατήσετε στην εικόνα του προφίλ σας, και στη συνέχεια πηγαίνετε στις ρυθμίσεις (Settings) -> Γενικές (General) -> Αυτόματη αρχειοθέτηση εφαρμογών (Automatically archive apps).

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας αυτόματης αρχειοθέτησης, οι εφαρμογές και τα παιχνίδια απεγκαθίστανται από τη συσκευή, αλλά οι ρυθμίσεις, τα δεδομένα και τα αποθηκευμένα δεδομένα του χρήστη δεν διαγράφονται. Αν χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε ξανά μια αποθηκευμένη εφαρμογή ή παιχνίδι, μπορείτε να το κατεβάσετε ξανά, αν και μπορεί να χρειαστεί λίγο χρόνο για να εγκατασταθεί. Αυτή η διαδικασία εκτελείται στο παρασκήνιο χωρίς να ενοχλεί τον χρήστη και μπορεί να σας εξοικονομήσει έως και 60% του συνολικού αποθηκευτικού χώρου.

Διαβάστε επίσης: Google Maps: Ανακαλύψτε εύκολα τις αγαπημένες σας τοποθεσίες με τη χρήση emojis.