iOS 17.0.1: Έρχεται με σημαντική ενημέρωση ασφαλείας.

iOS 17.0.1: Έρχεται με σημαντική ενημέρωση ασφαλείας.
ired.gr

Μόλις λίγες ημέρες μετά την επίσημη κυκλοφορία του iOS 17, η Apple κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση του iOS 17 για τα συμβατά iPhones. Πρόκειται για μια μικρή, αλλά σημαντική ενημέρωση για τους χρήστες που έχουν ήδη εγκαταστήσει την πρόσφατη ενημέρωση iOS 17. Στο παρελθόν, έχουμε δει την Apple να κυκλοφορεί αναβαθμίσεις διορθώσεων σύντομα μετά την επίσημη κυκλοφορία, εάν υπάρχουν κρίσιμα προβλήματα με την τελευταία ενημέρωση.

Η πρώτη ενημέρωση του iOS 17 έφτασε νωρίτερα από το αναμενόμενο. Το iOS 17.0.1 είναι διαθέσιμο για όλα τα συμβατά iPhones, συμπεριλαμβανομένων των σειρών iPhone 15, iPhone 14, iPhone 13, iPhone 12, iPhone 11, iPhone Xs Max, iPhone Xs, iPhone XR, iPhone SE 2ης γενιάς και νεότερων μοντέλων.

Σήμερα, η Apple κυκλοφόρησε επίσης τις ενημερώσεις iPadOS 17.0.1, iOS 16.7, iPadOS 16.7, watchOS 10.0.1, macOS 14 Sonoma RC2, macOS 13.6 Ventura και macOS 12.7 Monterey. Η ενημέρωση iOS 17.0.1 είναι διαθέσιμη με τον αριθμό έκδοσης 21A340, που είναι επίσης ίδιος με τον αριθμό έκδοσης του iPadOS 17.0.1.

Διαβάστε επίσης: iOS 17: Αρκετά τα προβλήματα μετά την αναβάθμιση

Πρόκειται για μια μικρή ενημέρωση που επικεντρώνεται μόνο σε κρίσιμες διορθώσεις σφαλμάτων, καθώς και σε βελτιώσεις ασφάλειας.

Η Apple ανέφερε ότι η ενημέρωση διορθώνει ένα πρόβλημα στο WebKit - τη μηχανή που τροφοδοτεί το Safari και άλλους περιηγητές τρίτων στο iOS - και ενδέχεται να οδηγήσει σε αυθαίρετη εκτέλεση κώδικα. Αυτό σημαίνει ότι ένας τρίτος μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στα δεδομένα σας ή να παραβιάσει τη συσκευή σας για άλλους κακόβουλους σκοπούς, σύμφωνα με την εταιρεία υπηρεσιών πληροφορικής Okta.

"Αυτή η ενημέρωση παρέχει σημαντικές διορθώσεις ασφαλείας και συνιστάται σε όλους τους χρήστες."

Η ενημέρωση είναι διαθέσιμη για όλα τα συμβατά iPhones. Μπορείτε να ελέγξετε για την ενημέρωση πηγαίνοντας στις Ρυθμίσεις > Γενικές > Ενημέρωση Λογισμικού. Εάν πρόσφατα βγήκατε από την έκδοση beta και απενεργοποιήσατε την έκδοση beta, τότε θα λάβετε επίσης τη νέα ενημέρωση iOS 17.0.1 στο iPhone σας.

Διαβάστε επίσης: WatchOS 10: Τα νέα χαρακτηριστικά που έρχονται σήμερα στα Apple Watch