Ένα μεγάλο κενό ασφαλείας ανακαλύφθηκε που επηρεάζει τους περισσότερους web browsers.

Ένα μεγάλο κενό ασφαλείας ανακαλύφθηκε που επηρεάζει τους περισσότερους web browsers.
ired.gr

Το Εθνικό Ινστιτούτο Προτύπων και Τεχνολογίας των ΗΠΑ (NIST) ανακάλυψε έναν σοβαρό πρόβλημα σχετικά με την ασφάλεια των web browsers που χρησιμοποιούνται ευρέως στην αγορά. Αυτή η αδυναμία ασφαλείας επιτρέπει σε κακόβουλους χάκερς να εκμεταλλευτούν τα browsers και να εκτελέσουν κακόβουλο κώδικα στους υπολογιστές των θυμάτων, με την πιθανότητα ακόμα και να αποκτήσουν πλήρη έλεγχο πάνω σε αυτούς.

Πέρα από τους web browsers, αυτό το σοβαρό πρόβλημα ασφαλείας επηρεάζει επίσης πολλές άλλες εφαρμογές. Για παράδειγμα, εφαρμογές που χρησιμοποιούν το Electron framework, όπως το δημοφιλές Signal, οι οποίες έχουν ήδη κυκλοφορήσει αναβαθμίσεις που διορθώνουν αυτό το πρόβλημα. Επιπλέον, εφαρμογές όπως το Gimp, το LibreOffice και το Telegram, καθώς και πολλές εφαρμογές για Android και cross-platform που χρησιμοποιούν το Flutter framework, επίσης επηρεάζονται από αυτό το πρόβλημα.

Διαβάστε επίσης: FraudGPT: Το νέο malware που μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά

Το θέμα σχετίζεται με τον κώδικα που χρησιμοποιείται για την απόδοση των WebP εικόνων, οι οποίες αντικαθιστούν σταδιακά τις JPEG και PNG εικόνες στο διαδίκτυο λόγω του μικρότερου μεγέθους τους και της διατήρησης της ποιότητας.

Εν πάση περιπτώσει, συνιστάται να πραγματοποιήσετε την αναβάθμιση του λογισμικού σας το συντομότερο δυνατόν. Οι ασφαλείς εκδόσεις που περιέχουν τις απαραίτητες διορθώσεις είναι οι εξής:

  • Google Chrome 116.0.5846.187 (για Mac / Linux)
  • Google Chrome 116.0.5845.187/.188 (για Windows)
  • Firefox 117.0.1, Firefox ESR 102.15.1, Firefox ESR 115.2.1, Thunderbird 102.15.1, Thunderbird 115.2.2
  • Microsoft Edge 116.0.1938.81

Επίσης, η Apple έχει ήδη κυκλοφορήσει ενημερώσεις για τα δικά της προγράμματα νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Διαβάστε επίσης: Κλοπή δεδομένων μέσα από αυτόματες ταΐστρες κατοικιδίων