iOS 17 και watchOS 10: Οι καλύτερες εφαρμογές με νέες δυνατότητες

iOS 17 και watchOS 10: Οι καλύτερες εφαρμογές με νέες δυνατότητες
ired.gr

Όταν ένα νέο λειτουργικό σύστημα κυκλοφορεί, οι προγραμματιστές αναγκάζονται να προσαρμόσουν και να ενσωματώσουν πολλά διαφορετικά χαρακτηριστικά και στοιχεία σχεδιασμού στις εφαρμογές τους. Με την διάθεση του iOS 17, παρατηρείται ότι πολλές σημαντικές εφαρμογές δέχονται ενημερώσεις και αποκτούν νέες, ενδιαφέρουσες δυνατότητες. Επιπλέον, το watchOS 10 παρουσιάζει μια νέα γλώσσα σχεδίασης, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται ενημερώσεις και στις εφαρμογές των Apple Watch.

Αυτά είναι μερικές από τις καλύτερες εφαρμογές με τα νέα χαρακτηριστικά:

  • Flighty(Δωρεάν, Premium συνδρομή)

Το Flighty είναι μια δημοφιλής εφαρμογή παρακολούθησης πτήσεων που τώρα διατίθεται και στο Apple Watch, προσφέροντας σημαντικές πληροφορίες  πτήσης απευθείας στον καρπό σας. Η έκδοση του Flighty για το Apple Watch λειτουργεί παρόμοια με αυτή για το iPhone, αλλά προσφέρει έξυπνες ενημερώσεις για κάθε στάδιο της πτήσης σας.

Για παράδειγμα, όταν προετοιμάζεστε για το ταξίδι σας στο αεροδρόμιο, το Flighty θα σας ενημερώνει για την ώρα απογείωσης της πτήσης σας και εάν υπάρχουν καθυστερήσεις. Αφού φτάσετε στο αεροδρόμιο, θα σας παρέχει πληροφορίες σχετικά με την πύλη επιβίβασης, την ώρα αναχώρησης και τον αριθμό της θέσης σας. Ακόμα, μόλις επιβιβαστείτε, θα λαμβάνετε ενημερώσεις για την πρόοδο της πτήσης σας.

Το Flighty εκμεταλλεύεται τον νέο σχεδιασμό του watchOS 10 και ενσωματώνεται στο Apple Watch Smart Stack, που μπορείτε να αποκτήσετε πρόσβαση σύροντας προς τα πάνω στην οθόνη του ρολογιού ή γυρίζοντας το Digital Crown. Επιπλέον, το Flighty παρέχει ένα widget που είναι σχεδιασμένο για τη λειτουργία Standby στο iOS 17, προσφέροντας επιπρόσθετες δυνατότητες και πρόσβαση στις πληροφορίες πτήσης ακόμα ευκολότερα και πιό βολικά.

Διαβάστε επίσης: iOS 17: Σημαντική αναβάθμιση για τα iPhone, με πολλές νέες λειτουργίες και βελτιώσεις

  • Carrot Weather(Δωρεάν, Premium συνδρομή)

Το Carrot Weather αξιοποιεί τη λειτουργία Personal Voice του iOS 17 για να επιτρέψει στους χρήστες να προσαρμόσουν τη δική τους φωνή για τις ενημερώσεις και τις πληροφορίες για τον καιρό. Με το Personal Voice, μπορείτε να δημιουργήσετε μια ψηφιακή αναπαράσταση της φωνής σας που μπορεί να αναπαράγει δυνατά τις πληροφορίες. Αυτή η λειτουργία έχει σχεδιαστεί, αρχικά, για άτομα που έχουν χάσει την ικανότητά τους να μιλούν, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθεί από οποιονδήποτε επιθυμεί να την αξιοποιήσει.

Υπάρχουν νέα widgets για τον καιρό που μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη λειτουργία StandBy στο iPhone, προσφέροντας πρόσβαση στις πληροφορίες και τις ενημερώσεις για τον καιρό ακόμα πιο εύκολα. Επιπλέον, η εφαρμογή Apple Watch έχει υποστεί ανανέωση με την νέα αισθητική της Apple, προσφέροντας μια αισθητικά βελτιωμένη εμπειρία χρήσης και καθιστώντας τις πληροφορίες πιο εύκολα προσβάσιμες στους χρήστες.

  • Slopes(Δωρεάν, Premium συνδρομή)

Η εφαρμογή Slopes για σκι και σνόουμπορντ έχει ενημερωμένη έκδοση για το Apple Watch, επικεντρώντας στην καθαρή και ευκρινή παρουσίαση των δεδομένων. Μπορείτε να κυλίσετε σε όλες τις διαφορετικές επιλογές δεδομένων χρησιμοποιώντας το Digital Crown, να ξεκινήσετε τις προπονήσεις, να παρακολουθήσετε το υψόμετρο, την απόσταση που διανύσατε και πολλές άλλες πληροφορίες.

Έχετε τη δυνατότητα να ξεκινήσετε μια εγγραφή στο iPhone και να τη συγχρονίσετε με το Apple Watch σας, επιτρέποντάς σας να εκμεταλλευτείτε τα πλεονεκτήματα και την ευκολία που προσφέρει το Smart Stack στο ρολόι, καθώς και τη λειτουργία StandBy στο iPhone, για ακόμα πιο βελτιωμένη εμπειρία χρήσης.

  • Widgets World Clock(Δωρεάν, $3,99 Pro)

Τα World Clock Widgets προσφέρουν τώρα υποστήριξη για τη λειτουργία StandBy και παρουσιάζουν νέα γραφικά στοιχεία στην οθόνη κλειδώματος (Lock Screen) του iPad.

  • Halide(2,99 $/μήνα)

Η εφαρμογή κάμερας Halide προσφέρει βελτιωμένη απόδοση HDR, χρόνους λήψης με μεγαλύτερη απόκριση και μια λειτουργία Zero Shutter Lag που είναι σχεδιασμένη για να ταιριάζει καλύτερα με την εικόνα που βλέπετε στο σκόπευτρο. Το Halide είναι διαθέσιμο για αγορά στην τιμή των 2,99 $ ανά μήνα, 11,99 $ ανά έτος ή με εφάπαξ αγορά στα 59,99 $.

Διαβάστε επίσης: WatchOS 10: Τα νέα χαρακτηριστικά που έρχονται σήμερα στα Apple Watch