Το Apple Watch Series 9 αποκαλύφθηκε με πιο γρήγορα τσιπ και νέο ροζ χρώμα

Το Apple Watch Series 9 αποκαλύφθηκε με πιο γρήγορα τσιπ και νέο ροζ χρώμα
ired.gr

Η Apple παρουσίασε πρόσφατα το Apple Watch Series 9 στην εκδήλωση Wonderlust, το οποίο έρχεται με σημαντικές βελτιώσεις στην απόδοση, χάρη στον νέο τσιπ S9.

Εσωτερικά, το apple watch έχει υποστεί ανακατασκευή, περιλαμβάνοντας έναν εντελώς νέο τσιπ πυριτίου από την Apple. Αυτό το νέος τσιπ περιέχει 60% περισσότερα τρανζίστορ και είναι 30% ταχύτερο από τον προκάτοχό του, το τσιπ S8. Επιπλέον, διαθέτει νευρωνικό κινητήρα τεσσάρων πυρήνων για διπλάσια ταχύτητα εκτέλεσης εργασιών. Αυτό το νέος τσιπ βασίζεται στο Α15 Bionic, το ίδιο τσιπ που χρησιμοποιείται στα iPhone 14, 14 Plus, στη σειρά iPhone 13, το iPhone SE 3ης γενιάς και το iPad mini 6ης γενιάς.

Για να αναδείξουμε τη σημασία αυτής της αναβάθμισης στην επεξεργαστική ισχύ για το Apple Watch, αξίζει να σημειώσουμε ότι οι προηγούμενες τρεις γενιές - Series 6, Series 7 και Series 8 - χρησιμοποιούσαν τσιπ βασισμένο στο A13 Bionic από την Apple, που είχε κάνει την πρώτη του εμφάνιση με τη σειρά iPhone 11 το 2019.

Ωστόσο, εξωτερικά, το Series 9 μπορεί εύκολα να μπερδευτεί με το περσινό Series 8.

Διαβάστε επίσης: watchOS 10: Νέα Εκδοχή της Εφαρμογής Heart Rate για το Apple Watch

Μια άλλη σημαντική βελτίωση είναι ότι τα αιτήματα Siri τώρα επεξεργάζονται απευθείας στο Apple Watch, προσφέροντας ταχύτερη και ασφαλέστερη απόκριση. Ο φωνητικός βοηθός τώρα έχει πρόσβαση σε δεδομένα υγείας για πρώτη φορά. Η υπαγόρευση στο Series 9 είναι επίσης πιο ακριβής κατά 25% σε σύγκριση με το Series 8, χάρη στην ασφαλή επεξεργασία στη συσκευή. Το ρολόι διατηρεί την ίδια διάρκεια ζωής της μπαταρίας, δηλαδή 18 ώρες, καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Επίσης, με την υποστήριξη του Ultra Wideband, το Apple Watch Series 9 μπορεί τώρα να χρησιμοποιήσει τη λειτουργία Precision Finding, που είναι γνωστή από τα iPhone με AirTag.

Τέλος, η νέα σειρά διαθέτει φωτεινότερη οθόνη Retina που είναι πάντα ανοιχτή και μπορεί να φτάσει μέχρι και 2000 nits, διπλάσια φωτεινότητα από το Apple Watch Series 8. Επιπλέον, μπορεί να μειώσει τη φωτεινότητα σε μόλις ένα nit για χρήση σε σκοτεινές αίθουσες ή τη νύχτα.

Το Apple Watch Series 9 είναι διαθέσιμο σε ποικιλία χρωμάτων, συμπεριλαμβανομένης μιας νέας ροζ απόχρωσης, καθώς και τους τονους Starlight, Silver, Midnight και PRODUCT(RED). Η έκδοση από ανοξείδωτο χάλυβα είναι διαθέσιμη σε ασημί, χρυσό και γραφίτη.

Οι προπαραγγελίες ξεκινούν σήμερα και τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα από τις 22 Σεπτεμβρίου, με αρχικές τιμές που ξεκινούν από 399 δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Apple Watch Series 9 και Watch Ultra 2: παρουσιάζουν σημαντική αναβάθμιση στις επιδόσεις τους