Google Maps: Ανακαλύψτε εύκολα τις αγαπημένες σας τοποθεσίες με τη χρήση emojis.

Google Maps: Ανακαλύψτε εύκολα τις αγαπημένες σας τοποθεσίες με τη χρήση emojis.
ired.gr

Το Google Maps σας επιτρέπει να δημιουργήσετε λίστες με τα αγαπημένα σας μέρη ή τα μέρη που θέλετε να επισκεφθείτε, πατώντας απλά την καρτέλα "Αποθηκευμένα" στο κάτω μέρος της οθόνης.

Με μια ανακοίνωση που έγινε στο X, το Google Maps ανακοίνωσε μια νέα ενημέρωση της εφαρμογής που σας επιτρέπει "να προσαρμόσετε τα αποθηκευμένα μέρη σας με emojis για να βοηθήσουν στον εντοπισμό πιο γρήγορα των αγαπημένων σας μερών". Τα emojis που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι τα ίδια με αυτά που βρίσκονται στα μηνύματα, επιτρέποντάς σας να επιλέξετε ένα emoji φαγητού, ένα αθλητικό emoji ή οποιοδήποτε άλλο emoji θέλετε για να αντιπροσωπεύσετε το μέρος που έχετε αποθηκεύσει.

Για να προσθέσετε ένα emoji, απλώς ανοίξτε το Google Maps και κατευθυνθείτε προς την καρτέλα "Αποθηκευμένα" στο κάτω μέρος της οθόνης. Βέβαια, αυτή η λειτουργία δεν θα είναι διαθέσιμη για τις προεπιλεγμένες λίστες που συνοδεύουν το Google Maps, όπως "Θέλω να πάω", "Αγαπημένα", "Ταξιδιωτικά σχέδια", "Με ετικέτα" και "Μέρη με αστέρι". Θα πρέπει να δημιουργήσετε τη δική σας λίστα ή να επεξεργαστείτε μια υπάρχουσα λίστα που δημιουργήσατε μόνοι σας.

Διαβάστε επίσης: Google Maps: H άγνωστη λειτουργία που κάνει το αυτοκίνητό σου αόρατο

Αφότου συμπληρώσετε τη λίστα σας, όταν δείτε ένα από τα σημεία αυτά στο Google Maps και βρίσκεστε κοντά στην τοποθεσία του, θα εμφανίζεται το όνομα του μέρους με το επιλεγμένο emoji δίπλα του. Εάν μειώσετε την κλίμακα του χάρτη, θα δείτε μόνο το emoji. Φαίνεται ότι η Google έκανε αυτήν την αλλαγή επειδή, σε αντίθεση με ένα απλό pin σε έναν χάρτη, ένα emoji μπορεί να μεταφέρει περισσότερες πληροφορίες στον χρήστη. Χρησιμοποιώντας emojis, μπορείτε να προσδιορίσετε γρήγορα εάν ένα συγκεκριμένο σημείο σε έναν χάρτη είναι ένα από τα αγαπημένα σας μέρη, όπως ένα καφέ ή ένα μέρος που επισκέπτεστε συχνά, χωρίς να χρειάζεται να πατήσετε την τοποθεσία.

Με τόσα πολλά διαφορετικά emojis στη διάθεσή του, ο χρήστης μπορεί να τα χρησιμοποιήσει για να εντοπίσει πιο εύκολα τα αγαπημένα του σημεία στο Google Maps.

Διαβάστε επίσης: Υποστηρίζει και αξιοθέατα από την Αθήνα το εντυπωσιακό Immersive View των GOOGLE Maps