APPLE: $200 δις ζημιά σε δύο ημέρες

APPLE: $200 δις ζημιά σε δύο ημέρες
ired.gr

Η μετοχή της Apple υπέστη απότομη πτώση μετά την απαγόρευση της χρήσης του iPhone σε κρατικές υπηρεσίες στην Κίνα, με αποτέλεσμα να χάσει 200 δισεκατομμύρια δολάρια αξίας μέσα σε δύο ημέρες. Αυτή η κατάσταση δημιούργησε πίεση στις υπόλοιπες μετοχές στους χρηματιστηριακούς δείκτες της Κίνας και ενίσχυσε μια ευρύτερη πώληση λόγω της χαμηλής ανάπτυξης της κινεζικής οικονομίας.

Διαβάστε επίσης: Κίνα: Απαγορεύει σε κυβερνητικούς αξιωματούχους να χρησιμοποιούν iPhone

Η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες, καθώς η ζήτηση μειώνεται σε όλους τους τομείς. Είναι γεγονός ότι η Apple εξαρτάται σημαντικά από αυτήν την αγορά, καθώς αυτή αποτελεί τόσο τον κύριο παραγωγικό παράγοντα όσο και τη μεγαλύτερη διεθνή αγορά για την εταιρεία. Ο Wamsi Mohan της Bank of America επισημαίνει ότι η απαγόρευση χρήσης των iPhones στις κρατικές υπηρεσίες είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, καθώς συμβαίνει λίγο μετά την κυκλοφορία συσκευής με τεχνολογία 5G από την Huawei.

Ωστόσο, υπάρχουν και αναλυτές που εκφράζουν αισιοδοξία, τονίζοντας ότι η απαγόρευση αφορά μόνο περίπου 500,000 μονάδες του iPhone, ενώ στον ιδιωτικό τομέα πωλούνται περισσότερες από 45 εκατομμύρια συσκευές.

Διαβάστε επίσης: Η Ρωσία απαγορεύει τα iPhones σε κρατικούς λειτουργούς υπό το φόβο κατασκοπείας