Κίνα: Απαγορεύει σε κυβερνητικούς αξιωματούχους να χρησιμοποιούν iPhone

Κίνα: Απαγορεύει σε κυβερνητικούς αξιωματούχους να χρησιμοποιούν iPhone
ired.gr

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά της Wall Street Journal, Κινέζοι αξιωματούχοι δεν επιτρέπεται πλέον να χρησιμοποιούν συσκευές iPhone και άλλες ξένες μάρκες στον εργασιακό τους χώρο, με σκοπό την αύξηση της κυβερνητικής ασφάλειας. Αυτή η απαγόρευση αποτελεί μέρος του σχεδίου της κινεζικής κυβέρνησης να εξαρτηθεί λιγότερο από ξένη τεχνολογία και να προστατεύσει ευαίσθητα δεδομένα.

Διαβάστε επίσης: Η Ρωσία απαγορεύει τα iPhones σε κρατικούς λειτουργούς υπό το φόβο κατασκοπείας

Σύμφωνα με την ίδια αναφορά, οι αξιωματούχοι της κινεζικής κυβέρνησης έχουν ενημερωθεί να μην χρησιμοποιούν τα iPhone στις εργασιακές τους δραστηριότητες, και επίσης, τους απαγορεύεται να φέρνουν τις συσκευές αυτές στον χώρο εργασίας.

Επιπλέον, αναφορές από το Bloomberg News υπονοούν ότι η απαγόρευση αναμένεται να επεκταθεί σε οργανισμούς που λαμβάνουν στήριξη από την κυβέρνηση και κρατικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της προσπάθειας της Κίνας να επιτύχει τεχνολογική αυτονομία.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Κίνα αποτελεί μία από τις σημαντικότερες αγορές για την Apple και φιλοξενεί πολλούς από τους κύριους κόμβους παραγωγής της εταιρείας. Αυτά τα νέα μέτρα μπορεί να ερμηνευθούν ως απάντηση στις απαγορεύσεις που επιβλήθηκαν στην Κίνα, όπως η απαγόρευση της Huawei και της ZTE, καθώς και πρόσφατα της εφαρμογής Tik-Tok από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε επίσης: Αποκάλυψη: Το FBI αγοράζει τα δεδομένα χρηστών των smartphone συσκευών