iOS 17 Beta 8 και το iPadOS 17 Beta 8: τι νέο φέρνει

iOS 17 Beta 8 και το iPadOS 17 Beta 8: τι νέο φέρνει
ired.gr

Η Apple έχει κυκλοφορήσει το iOS 17 beta 8 για το iPhone και το iPadOS 17 beta 8 για το iPad, για τους χρήστες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα δοκιμαστικής έκδοσης για προγραμματιστές.

Συνήθως, μια δοκιμαστική έκδοση κυκλοφορεί πρώτα για προγραμματιστές και σύντομα ακολουθεί η ίδια έκδοση ως δημόσια δοκιμαστική έκδοση. Το iOS 17 beta 8 φέρει τον αριθμό έκδοσης 21A5326a.

Το λογισμικό δοκιμαστικής έκδοσης (beta) προορίζεται για προγραμματιστές και προχωρημένους χρήστες, αλλά οποιοσδήποτε χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει το iOS 17 beta σε οποιοδήποτε συμβατό iPhone ή το iPadOS 17 beta σε οποιοδήποτε συμβατό iPad.

Διαβάστε επίσης: iOS 17 Beta 7: Τί νέο υπάρχει

Επιπλέον, η Apple έχει κυκλοφορήσει νέες δοκιμαστικές εκδόσεις για το tvOS 17 και το watchOS 10, ενώ μια νέα δοκιμαστική έκδοση για το macOS Sonoma beta δεν είναι ακόμα διαθέσιμη.

Πώς να κατεβάσετε το iOS 17 Beta 8 και το iPadOS 17 Beta 8 Εάν ήδη χρησιμοποιείτε μια δοκιμαστική έκδοση του λειτουργικού συστήματος, η ενημέρωση στη beta 8 είναι απλή:

  1. Ανοίξτε την εφαρμογή "Ρυθμίσεις" στο iPhone ή στο iPad.
  2. Πηγαίνετε στην επιλογή "Γενικά".
  3. Επιλέξτε "Ενημέρωση Λογισμικού".
  4. Επιλέξτε την επιλογή "Λήψη και Εγκατάσταση" για το iOS 17 Beta 8 / iPadOS 17 Beta 8.

Η εγκατάσταση των ενημερώσεων απαιτεί την επανεκκίνηση του iPhone ή του iPad.

Παρόλο που η Apple προχωρά γρήγορα με το λογισμικό δοκιμαστικής έκδοσης, εξακολουθεί να περιλαμβάνει περισσότερα σφάλματα και είναι λιγότερο σταθερό από τις τελικές εκδόσεις του iOS και του iPadOS. Μπορεί να αντιμετωπίσετε κακή απόδοση, μειωμένη διάρκεια μπαταρίας, ασυμβατότητα εφαρμογών και άλλα σφάλματα και ανωμαλίες.

Το iOS 17 για το iPhone περιλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά όπως διαδραστικά widgets στην αρχική οθόνη, υποστήριξη για FaceTime Video Voicemail, Live Voicemail, προσαρμοσμένα Contact Posters, κοινή χρήση επαφών μέσω NameDrop, προφίλ Safari, λειτουργία Standby που μετατρέπει το iPhone σε ρολόι ενώ φορτίζεται οριζόντια και πολλά άλλα.

Το iPadOS 17 για το iPad περιλαμβάνει νέα χαρακτηριστικά όπως προσαρμόσιμη οθόνη κλειδώματος, υποστήριξη FaceTime Video Voicemail, Namedrop, διαδραστικά widgets στην αρχική οθόνη, προφίλ Safari, βελτιώσεις στο Stage Manager και πολλά άλλα.

Η Apple έχει δηλώσει ότι η ημερομηνία κυκλοφορίας του iOS 17 θα είναι το φθινόπωρο. Συνήθως η Apple κυκλοφορεί νέες εκδόσεις iOS μαζί με ένα νέο iPhone, ενώ μερικές φορές νέες εκδόσεις iPadOS κυκλοφορούν ταυτόχρονα ή λίγο αργότερα.

Διαβάστε επίσης: watchOS 10: Νέα Εκδοχή της Εφαρμογής Heart Rate για το Apple Watch