Τα Android αποκτούν μια λειτουργία που αποδείχτηκε χρήσιμη στα iPhone εδώ και καιρό

Τα Android αποκτούν μια λειτουργία που αποδείχτηκε χρήσιμη στα iPhone εδώ και καιρό
ired.gr

Προσπαθώντας να καταστήσει το λειτουργικό σύστημα ακόμη πιο ευχάριστο για τους χρήστες, η Google προσέθεσε μια καινούργια λειτουργία στο Android 14, γνωστή ως "flash notifications".

Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στο φλας της συσκευής να αναβοσβήνει όταν ο χρήστης λαμβάνει κάποια ειδοποίηση και υπάρχει αντίστοιχη λειτουργία εδώ και καιρό στα iPhone. Η βασική στόχευση της εταιρίας είναι να βοηθήσει τους χρήστες να μη χάνουν τις ειδοποιήσεις τους, ειδικά αυτούς που αντιμετωπίζουν προβλήματα ακοής, παρέχοντας μια καθαρή οπτική ένδειξη.

Διαβάστε επίσης: Έτσι κάνεις το Android smartphone να σε ειδοποιεί όταν φορτιστεί στο 100%

Σημειώνεται ότι η υλοποίηση της Google δεν αποτελεί απλή αντιγραφή της αντίστοιχης λειτουργίας του iOS από την Apple. Πράγματι, προσφέρει καινοτόμες προσεγγίσεις. Συγκεκριμένα, οι νέες "flash notifications" του Android επιτρέπουν ακόμη και στην οθόνη της συσκευής να αναβοσβήνει ως δεύτερο φλας, παράλληλα με το φλας της κάμερας. Αυτό εξασφαλίζει ότι οι χρήστες έχουν αυξημένες πιθανότητες να αντιληφθούν τις ειδοποιήσεις, ακόμη και όταν το τηλέφωνό τους είναι τοποθετημένο με την οθόνη προς τα πάνω.

Για να αξιοποιήσουν αυτήν τη λειτουργία, οι χρήστες πρέπει να έχουν εγκαταστήσει την πιο πρόσφατη beta έκδοση του Android 14. Η διαδικασία ενεργοποίησης είναι απλή. Βρίσκεται στις ρυθμίσεις της συσκευής, συγκεκριμένα στην επιλογή "Προσβασιμότητα". Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να ενεργοποιήσουν το φλας της κάμερας, το φλας της οθόνης ή και τα δύο ταυτόχρονα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το φλας της οθόνης προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ενός συγκεκριμένου χρώματος για τις ειδοποιήσεις. Ωστόσο, δεν λειτουργεί όταν η οθόνη της συσκευής είναι απενεργοποιημένη.

Διαβάστε επίσης: Κάνε το κινητό σου να φορτίζει πιο γρήγορα με μια ρύθμιση που υπάρχει σε όλα