Πόσο γρήγορη είναι η USB-C στα iPad και Mac;

Πόσο γρήγορη είναι η USB-C στα iPad και Mac;
ired.gr

Όποιος εξακολουθεί να πιστεύει πως τα iPhone 15 δεν θα υιοθετήσουν τη θύρα USB-C, κάνει μια μεγάλη παρανόηση και ζει σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο. Είναι σαφές πλέον πως η Apple θα επιλέξει την USB-C για τα iPhone 15, μια εξέλιξη που είναι αναπόφευκτη. Εξάλλου, είναι πιθανό ότι η Apple θα περιορίσει τις δυνατότητες της θύρας σε κάποια μοντέλα, ιδίως στα απλά και τα Plus μοντέλα. Θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πώς ακριβώς θα υλοποιηθεί αυτή η εξέλιξη στα iPad και Mac, καθώς επίσης και πόσο γρήγορη θα είναι η υιοθέτηση της USB-C στα επερχόμενα smartphones της Apple.

Διαβάστε επίσης: iPhone 15: Αυτή είναι η ημερομηνία ανακοίνωσης

Όλα τα τρέχοντα μοντέλα των Mac εφοδιάζονται με θύρες USB-C που υποστηρίζουν την τεχνολογία Thunderbolt, παρέχοντας εντυπωσιακές ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων μέχρι και 40Gbps. Το ίδιο ισχύει και για τα iPad Pro των ετών 2021 και 2022. Ωστόσο, σημειώνεται μείωση των προδιαγραφών μετά από αυτά τα μοντέλα, καθώς ακόμη και τα μοντέλα του 2022 παρουσιάζουν μειωμένες επιδόσεις. Συγκεκριμένα, τα iPad Pro των ετών 2018 και 2020, καθώς και το iPad Air του 2022, εξοπλίζονται με θύρες USB-C 3.1 Gen 2, προσφέροντας ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως 10Gbps.

Τα μοντέλα iPad Air του 2022 και το iPad mini του 2021 σημειώνουν πρόοδο με την εισαγωγή της θύρας USB-C 3.1 Gen 1, παρέχοντας ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων μέχρι 5Gbps. Ωστόσο, η κατάσταση χειροτερεύει με το βασικό μοντέλο iPad του 2022, το οποίο εφοδιάζεται με θύρα USB-C 2.0, προσφέροντας ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων μόλις 480Mbps. Καθώς αναφορικά με τα iPhone 15, οι προδιαγραφές δεν είναι τόσο ενθαρρυντικές.

Τα βασικά μοντέλα των iPhone 15 και 15 Plus αναμένεται να διαθέτουν θύρες USB-C 2.0, παρόμοια με αυτές που συναντάμε στο iPad του 2022, προσφέροντας ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως 480Mbps. Από την άλλη πλευρά, η κατάσταση βελτιώνεται για τα ακριβότερα μοντέλα iPhone 15 Pro και 15 Pro Max. Αναμένεται ότι αυτά τα μοντέλα θα εφοδιάζονται με θύρες USB-C που υποστηρίζουν τα πρότυπα 3.2 ή Thunderbolt, προσφέροντας ταχύτητες μεταφοράς δεδομένων έως 20Gbps ή ακόμη και 40Gbps, αντίστοιχα. Έτσι, ενδέχεται το μοντέλο 15 Pro να ενσωματώνει τη θύρα USB-C 3.2, ενώ το 15 Pro Max να υποστηρίζει την τεχνολογία Thunderbolt.

Διαβάστε επίσης: iPhone 15 Pro: Μάθαμε τι θα κάνει αυτό το ΝΕΟ κουμπί!