iOS 17: Συντομεύσεις κάμερας για εκτέλεση του app σε συγκεκριμένες λειτουργίες

iOS 17: Συντομεύσεις κάμερας για εκτέλεση του app σε συγκεκριμένες λειτουργίες
ired.gr

Με το iOS 17, η εφαρμογή Shortcuts της Apple έχει εμπλουτιστεί με ακόμα περισσότερες λειτουργίες, που υποστηρίζουν τις ενέργειες της εφαρμογής Camera με νέες συντομεύσεις κάμερας. Με τη βοήθεια του Shortcuts, οι χρήστες μπορούν να δημιουργούν αυτοματοποιημένες διαδικασίες στις συσκευές τους, συμπεριλαμβανομένων των iPhone, iPad, Mac και Apple Watch.

Η νέα ενέργεια "Open camera" επιτρέπει στους χρήστες να επιλέγουν διάφορες λειτουργίες της κάμερας και να ανοίγουν αμέσως την εφαρμογή Camera με την προεπιλογή που επιθυμούν, χρησιμοποιώντας συντομεύσεις. Συγκεκριμένα, υπάρχουν εννέα διαφορετικές λειτουργίες διαθέσιμες, περιλαμβανομένων των Photo, Selfie, Video, Portrait, Portrait Selfie, Cinematic, Slo-Mo, Time-Lapse και Pano.

Διαβάστε επίσης: Η εφαρμογή ''Φωτογραφίες'' στο iOS 17 μπορεί να σας πει τι σημαίνουν τα μπερδεμένα σύμβολα πλυντηρίου

Οι χρήστες μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτές τις συντομεύσεις κάμερας για να δημιουργήσουν φωνητικές εντολές μέσω Siri και να ανοίγουν αυτόματα την εφαρμογή Camera σε μια συγκεκριμένη λειτουργία. Επιπλέον, μπορούν να προσθέσουν εικονίδια στην αρχική οθόνη της συσκευής για γρήγορη πρόσβαση σε μια επιλεγμένη λειτουργία της κάμερας.

Η εφαρμογή Shortcuts κάνει τη διαχείριση καθημερινών εργασιών πιο απλή και γρήγορη, επιτρέποντας στους χρήστες να προσαρμόσουν τη συσκευή τους σύμφωνα με τις ανάγκες τους και να αυτοματοποιήσουν διάφορες λειτουργίες για βελτιωμένη εμπειρία χρήσης.

Διαβάστε επίσης: Chrome για iOS: Βελτιωμένη μετάφραση, Google Lens και λειτουργίες Χαρτών