Η Samsung σκέφτεται να κάνει μετάβαση σε νέο υλικό για το πλαίσιο των μελλοντικών μοντέλων της σειράς Galaxy S24

Η Samsung σκέφτεται να κάνει μετάβαση σε νέο υλικό για το πλαίσιο των μελλοντικών μοντέλων της σειράς Galaxy S24
ired.gr

Κυκλοφορούν φήμες που υποστηρίζουν πως η Samsung εξετάζει την πιθανότητα να υιοθετήσει πλαίσιο από ανοξείδωτο ατσάλι στα premium flagship smartphones της, εδώ και αρκετά χρόνια. Ωστόσο, μέχρι σήμερα δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο να εφαρμόζεται. Το ερώτημα είναι: Γιατί; Μήπως η Samsung σκοπεύει να αλλάξει τακτική με τα μελλοντικά της μοντέλα, όπως το Galaxy S24;

Η χρήση πλαισίου αλουμινίου από τη Samsung στα flagship smartphones της τα καθιστά ανάμεσα στις πιο ανθεκτικές συσκευές στην αγορά. Ωστόσο, το ανοξείδωτο ατσάλι που χρησιμοποιεί η Apple στα iPhone προσφέρει μια πιο πολυτελή αίσθηση, αν και κάποιοι θεωρούν τα τελευταία μοντέλα δυσκολότερα στο κράτημα και επικίνδυνα.

Διαβάστε επίσης: Το iPhone 15 Pro λέγεται ότι είναι εύκολο να επισκευαστεί όπως τα iPhone 14 και 14 Plus

Η κύρια αιτία που μπορεί να εξηγεί την απόφαση της Samsung να μην χρησιμοποιεί ανοξείδωτο ατσάλι μπορεί να είναι η αύξηση του βάρους της συσκευής. Αυτό ίσως να έχει οδηγήσει την εταιρεία να επιλέξει το αλουμίνιο, που παρέχει ανθεκτικότητα χωρίς να προσθέτει πολύ βάρος. Ωστόσο, δεν πρέπει να αγνοούμε και την ύπαρξη άλλων εναλλακτικών υλικών, όπως το τιτάνιο, που μπορεί να αποτελέσει μια καλή επιλογή για τα μελλοντικά μοντέλα, όπως το Galaxy S24.

Ο γνωστός και αξιόπιστος "leaker" Ice Universe δημοσίευσε ένα μυστηριώδες tweet που προκάλεσε ερωτήματα. Το tweet περιλαμβάνει έναν περιοδικό πίνακα και τον αριθμό 22. Αν υποθέσουμε πως ο "leaker" αναφέρεται σε κάποιο στοιχείο του πίνακα, τότε πιθανότατα αναφέρεται στο τιτάνιο.

Ένας χρήστης ερμήνευσε το tweet με ανοιχτό πνεύμα και ρώτησε αν αυτό αφορά το Samsung Galaxy S24 Ultra και αν αναφέρεται στο πλαίσιο τιτανίου. Η απάντηση του Ice Universe ήταν ένα χαμογελαστό emoji, υπονοώντας έμμεσα την πιθανή χρήση τιτανίου στο επερχόμενο μοντέλο.

Εάν αυτά τα νέα επιβεβαιωθούν και λαμβάνοντας υπόψη προηγούμενες φήμες και αναφορές για τα iPhone 15, τότε και οι δύο εταιρείες, Apple και Samsung, θα χρησιμοποιήσουν τιτάνιο στα νεότερα τους flagship smartphones. Το τιτάνιο, λόγω της σχέσης αντοχής και βάρους, αποτελεί ένα καλό υλικό για τέτοιου είδους συσκευές, κάνοντας τις ανθεκτικές και ελαφριές ταυτόχρονα.

Διαβάστε επίσης: Πως να βελτιώσουμε την ευαισθησία της οθόνης στην αφή σε συσκευή Android