Έτσι κάνεις το Android smartphone να σε ειδοποιεί όταν φορτιστεί στο 100%

Έτσι κάνεις το Android smartphone να σε ειδοποιεί όταν φορτιστεί στο 100%
ired.gr

Οι μπαταρίες των smartphone συσκευών έχουν βελτιωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, και αυτό έχει μειώσει τον κίνδυνο από υπερφόρτιση. Οι σύγχρονες συσκευές είναι συνήθως εξοπλισμένες με ειδικά κυκλώματα που διακόπτουν τη φόρτιση όταν η μπαταρία φθάσει στο 100%, προστατεύοντας έτσι την μπαταρία από υπερφόρτιση και επιμηκύνοντας την διάρκεια ζωής της.

Εντούτοις, αν κάποιος επιθυμεί να λάβει ειδοποίηση όταν η συσκευή φορτίζει και φτάνει στο 100%, υπάρχουν απλές εφαρμογές που μπορούν να το κάνουν αυτό. Μέσω αυτών των εφαρμογών, μπορείς να ρυθμίσεις τη συσκευή σου ώστε να εκπέμπει έναν ήχο ειδοποίησης ή να στείλει μια ειδοποίηση στην οθόνη σου όταν η μπαταρία έχει φορτιστεί στο μέγιστο επιτρεπτό επίπεδο.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η υπερφόρτιση δεν είναι πλέον ένα μεγάλο πρόβλημα, αλλά η χρήση των εφαρμογών ειδοποίησης μπορεί να εξυπηρετήσει κάποιες προτιμήσεις των χρηστών. Επιπλέον, η συνεχής φόρτιση στο 100% μπορεί να μειώσει την απόδοση της μπαταρίας στο μακροπρόθεσμο, οπότε καλό είναι να ενημερωθούν οι χρήστες για τις βέλτιστες πρακτικές φόρτισης και να τηρούν τις συστάσεις του κατασκευαστή για να διατηρήσουν την μπαταρία τους σε καλή κατάσταση.

Διαβάστε επίσης: Επιτέλους έλεγχος της υγείας της μπαταρίας στο Android

Το Battery Sound Notification, για παράδειγμα, είναι μια εφαρμογή που παρέχει στους χρήστες τη δυνατότητα να προσαρμόσουν τις ειδοποιήσεις για την μπαταρία του smartphone τους. Μέσω αυτής της εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να διαλέξουν ποιοί ήχοι θα προβληθούν για διαφορετικά επίπεδα φόρτισης της μπαταρίας και να ορίσουν τις ώρες που δεν θα θέλουν να ακούν αυτές τις ειδοποιήσεις.

Η δωρεάν έκδοση της εφαρμογής περιλαμβάνει διαφημίσεις για να καλύψει τα έξοδα ανάπτυξης και λειτουργίας της. Ωστόσο, οι χρήστες που επιθυμούν να απαλλαγούν από τις διαφημίσεις και να έχουν πρόσβαση σε περισσότερες προηγμένες λειτουργίες μπορούν να αναβαθμιστούν στην premium έκδοση της εφαρμογής έναντι ενός μικρού ποσού, π.χ. 1.99 ευρώ.

Η εφαρμογή Battery Sound Notification προσφέρει έναν εύχρηστο τρόπο να προσαρμόσεις τις ειδοποιήσεις της μπαταρίας στις προτιμήσεις σου, επιτρέποντας σου να ελέγχεις την κατάσταση της μπαταρίας και να μεγιστοποιήσεις τη διάρκεια ζωής της συσκευής σου. Ενώ η premium έκδοση προσφέρει μια δυνατότητα αναβάθμισης με αντίτιμο, οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από τις βασικές λειτουργίες της δωρεάν έκδοσης χωρίς κόστος.

Διαβάστε επίσης: Κάνε το κινητό σου να φορτίζει πιο γρήγορα με μια ρύθμιση που υπάρχει σε όλα