Σπάνια Apple παπούτσια από τα 90s πωλούνται για εξωφρενική τιμή!

Σπάνια Apple παπούτσια από τα 90s πωλούνται για εξωφρενική τιμή!
ired.gr

Ένα απίστευτα σπάνιο αντικείμενο της Apple έχει βγει σε δημοπρασία από τον οίκο Sotheby's. Πρόκειται για ένα εξαιρετικά σπάνιο ζευγάρι αθλητικών παπουτσιών με την ονομασία "Omega Sports Apple Computer" από τη δεκαετία του '90, και το εντυπωσιακό είναι ότι η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας είναι 50.000 δολάρια.

Αυτά τα συλλεκτικά παπούτσια δεν προορίζονταν ποτέ για το ευρύ κοινό, αλλά ήταν ένα δώρο που δόθηκε σε μια εκδήλωση της Apple στη δεκαετία του '90, αποκλειστικά για τους υπαλλήλους της εταιρείας. Αυτό έκανε τα παπούτσια εξαιρετικά περιζήτητα αντικείμενα για συλλέκτες. Τα αθλητικά παπούτσια διαθέτουν το λογότυπο της Apple με το ουράνιο τόξο, είναι ανδρικού μεγέθους 44 και συνοδεύονται από ένα επιπλέον σετ κόκκινων κορδονιών.

Αυτό το σπάνιο αντικείμενο αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τους λάτρεις της Apple και τους συλλέκτες να αποκτήσουν ένα αξιοσημείωτο κομμάτι ιστορίας της εταιρείας.

Παρά το γεγονός ότι τα παπούτσια είναι καινούργια και βρίσκονται στην αρχική τους συσκευασία, παρουσιάζουν κάποια σημάδια φθοράς λόγω της ηλικίας τους, όπως περιγράφεται στην καταχώριση του Sotheby's. Μεταξύ άλλων, υπάρχει κιτρίνισμα γύρω από τις ενδιάμεσες σόλες και ατέλειες σε ορισμένα σημεία κόλλησης. Τέτοιου είδους ατέλειες είναι συνηθισμένες σε υποδήματα αυτής της ηλικίας λόγω φυσιολογικής οξείδωσης, ακόμη και αν φυλάσσονται σε καλές συνθήκες.

Διαβάστε επίσης: Η APPLE ετοιμάζει το δικό της AI chatbot

Είναι σημαντικό να ληφθεί υπόψη ότι παρά τα σημάδια φθοράς, αυτά τα παπούτσια παραμένουν εξαιρετικά σπάνια και πολύτιμα συλλεκτικά αντικείμενα για τους φίλους της Apple και τους συλλέκτες. Η φυσική φθορά που παρουσιάζουν αυτά τα αντικείμενα προσδίδει επιπλέον χαρακτήρα και ιστορική αξία, καθιστώντας τα ακόμη πιο μοναδικά. Οι συλλέκτες που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν αυτό το σπάνιο κομμάτι της τεχνολογικής ιστορίας θα πρέπει να λάβουν υπόψη τις φυσιολογικές ατέλειες που προκύπτουν από την πάροδο του χρόνου.

Η ιστορία των δημοπρασιών σπάνιων αντικειμένων της Apple είναι πραγματικά εντυπωσιακή, καθώς οι συλλέκτες και οι λάτρεις της εταιρείας είναι πρόθυμοι να πληρώσουν εντυπωσιακά ποσά για ένα μικρό κομμάτι της τεχνολογικής ιστορίας.

Το παράδειγμα του σπάνιου Apple-1 υπολογιστή που πωλήθηκε για πάνω από 458.000 δολάρια δείχνει πόσο ζητούμενα είναι τα αρχικά προϊόντα της εταιρείας που συνέβαλαν στην αρχική της επιτυχία. Επίσης, η δημοπρασία του πρώτου iPhone του 2007, που πωλήθηκε για πάνω από 63.000 δολάρια, και αργότερα αγοράστηκε ξανά για περισσότερα από 190.000 δολάρια, αποδεικνύει την αξία που έχουν για τους συλλέκτες οι πρώτες κυκλοφορίες των προϊόντων της Apple.

Οι σπάνιες πωλήσεις παπουτσιών της Apple, όπως τα Omega Sports Apple Computer, αποδεικνύουν επίσης ότι οι συλλεκτικές αξίες εκτείνονται και σε άλλα προϊόντα της εταιρείας. Οι λάτρεις της Apple είναι έτοιμοι να διατηρήσουν και να προστατεύσουν αυτά τα σπάνια αντικείμενα, προσφέροντας έναν ξεχωριστό τρόπο για να συνδεθούν με την ιστορία της εταιρείας και των προϊόντων της.

Διαβάστε επίσης: Apple: Φέρεται να ετοιμάζει laptop με foldable οθόνη