iPhone 14: Έσωσε άντρα που παγιδεύτηκε σε φαράγγι 120 μέτρων

iPhone 14: Έσωσε άντρα που παγιδεύτηκε σε φαράγγι 120 μέτρων
ired.gr

Ένας άνδρας έχει μια εκπληκτική εμπειρία να σωθεί από την έκτακτη ανάγκη που προσφέρει το iPhone 14 του. Το περιστατικό συνέβη το βράδυ της Παρασκευής, όταν το αυτοκίνητό του έπεσε από έναν γκρεμό σε ένα φαράγγι κοντά στο Λος Άντζελες, περιοχή Mount Wilson. Η πτώση του αυτοκινήτου του ήταν 120 μέτρα, και η πορεία του διακόπηκε δραματικά.

Διαβάστε επίσης: Emergency SOS via Satellite: Η λειτουργία της Apple έσωσε 10 πεζοπόρους στις ΗΠΑ

Αυτό που διάσωσε τη ζωή του άνδρα ήταν δύο χαρακτηριστικά του iPhone 14 που ενεργοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του ατυχήματος: η ανίχνευση σύγκρουσης και το Emergency SOS μέσω δορυφόρου. Η συσκευή αναγνώρισε αυτόματα το σοβαρό τροχαίο ατύχημα και αποστάλλει αυτόματα ένα μήνυμα κειμένου σε ένα κέντρο έκτακτης ανάγκης μέσω δορυφορικής σύνδεσης, καθώς η περιοχή δεν είχε κάλυψη κινητής τηλεφωνίας και Wi-Fi. Το μήνυμα παρείχε ακριβείς πληροφορίες τοποθεσίας και αποτέλεσε το κλειδί για την άμεση κινητοποίηση μιας τοπικής ομάδας έρευνας και διάσωσης.

Χάρη στις προσπάθειες της ομάδας διάσωσης, ο άνδρας εντοπίστηκε ασφαλής, παρά το γεγονός ότι βρισκόταν 400 πόδια κάτω σε ένα φαράγγι χωρίς πρόσβαση. Οι διασώστες δήλωσαν πως αν δεν είχε διασωθεί έγκαιρα, πιθανότατα θα είχε αντιμετωπίσει θανατηφόρες αιμορραγίες. Η επιτυχία αυτής της επιχείρησης διάσωσης οφείλεται στην τεχνολογία και τις λειτουργίες που προσφέρει το iPhone 14, καθιστώντας το ένα ζωτικής σημασίας εργαλείο για κρίσιμες καταστάσεις όπως αυτή.

Διαβάστε επίσης: Google: Αλλάζει το Android Emergency SOS μετά από αναφορές για τυχαίες κλήσεις