Η APPLE ετοιμάζει το δικό της AI chatbot

Η APPLE ετοιμάζει το δικό της AI chatbot
ired.gr

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η APPLE αναπτύσσει δικά της εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης με στόχο να ανταγωνιστεί την OpenAI και ειδικότερα το ChatGPT. Ένα από αυτά είναι το "Ajax," ένα framework που μπορεί να δημιουργήσει μεγάλα γλωσσικά μοντέλα. Επιπλέον, η εταιρεία έχει δημιουργήσει εσωτερικά ένα chatbot που ονομάζεται "APPLE GPT" από τους μηχανικούς της APPLE.

Για να έχουν πρόσβαση στο "APPLE GPT," οι εργαζόμενοι πρέπει να υποβάλουν αίτηση και να εγκριθούν. Όταν λάβουν έγκριση, μπορούν να χρησιμοποιήσουν το chatbot ως web εφαρμογή. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το εργαλείο δεν προορίζεται για δημόσια χρήση και έχει απλό σχεδιασμό.

Διαβάστε επίσης: Bard: Η Τεχνητή Νοημοσύνη της Google διαθέσιμη στην Ελλάδα

Αυτή η κίνηση της APPLE αποτελεί μέρος των προσπαθειών της να ανταγωνιστεί στον χώρο της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ αναφορές δείχνουν ότι η εταιρεία αντιμετώπιζε προβλήματα με την αποχώρηση ταλαντούχων ανθρώπων στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης προς όφελος άλλων εταιρειών όπως η GOOGLE και η MICROSOFT, οι οποίες είχαν λιγότερο συντηρητική προσέγγιση στον τομέα αυτόν.

Τέλος, η APPLE δεν είχε ακόμα αντίστοιχη πρόταση στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης που να ανταγωνίζεται τα μεγάλα γλωσσικά μοντέλα που τροφοδοτούν παραγωγικά chatbots, όπως το ChatGPT της OpenAI και το Bard της GOOGLE. Η MICROSOFT έχει επίσης προχωρήσει με την κυκλοφορία του ChatGPT 4.0, και η META (πρώην Facebook) παρουσίασε τη δεύτερη γενιά του μεγάλου γλωσσικού μοντέλου της, του Llama 2, που έγινε διαθέσιμο σε συνεργασία με τη MICROSOFT. Επίσης, η META συνεργάζεται με τη QUALCOMM για να ενσωματώσει το Llama 2 σε smartphones και υπολογιστές από το επόμενο έτος.

Διαβάστε επίσης: Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G