Κάνε το κινητό σου να φορτίζει πιο γρήγορα με μια ρύθμιση που υπάρχει σε όλα

Κάνε το κινητό σου να φορτίζει πιο γρήγορα με μια ρύθμιση που υπάρχει σε όλα
ired.gr

Ένας απλός τρόπος για να φορτίσετε το κινητό σας πιο γρήγορα, χωρίς να αναγκαστείτε να αγοράσετε έναν καλύτερο φορτιστή, είναι να χρησιμοποιήσετε τη λειτουργία πτήσης, γνωστή και ως airplane mode.

Το airplane mode απενεργοποιεί όλες τις ασύρματες επικοινωνίες της συσκευής σας. Όταν το κινητό σας βρίσκεται σε κανονική λειτουργία, προσπαθεί συνεχώς να παραμείνει συνδεδεμένο σε κινητά δίκτυα και Wi-Fi, καταναλώνοντας σημαντική ενέργεια από την μπαταρία.

Διαβάστε επίσης: Juice jacking - Προσοχή όταν φορτίζετε το κινητό σας σε δημόσιους χώρους

Όταν ενεργοποιείτε τη λειτουργία πτήσης, η συσκευή σας δεν συγχρονίζει δεδομένα και δεν λαμβάνει ειδοποιήσεις από κοινωνικά μέσα επικοινωνίας, emails και άλλες εφαρμογές, καθώς δεν είναι συνδεδεμένη στο διαδίκτυο.

Γενικά, όταν χρησιμοποιούμε το κινητό μας σε λειτουργία πτήσης, χρησιμοποιούμε λιγότερη ενέργεια, επειδή οι περιορισμοί της λειτουργίας αυτής μας καθιστούν λιγότερο εξαρτημένους από τη συσκευή. Επιπλέον, η απουσία σύνδεσης με δίκτυα 4G/5G και Wi-Fi συνεπάγεται μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, επιτρέποντας στη συσκευή να φορτίζει πιο γρήγορα.

Διαβάστε επίσης: Βράχηκε το κινητό σας; Δείτε τι πρέπει να κάνετε