Έρχονται AirpPods Pro με USB-C για τη μέτρηση πυρετού μέσω αυτιού

Έρχονται AirpPods Pro με USB-C για τη μέτρηση πυρετού μέσω αυτιού
ired.gr

Η Apple προγραμματίζει να ανανεώσει τα AirPods Pro και να τα εξελίξει πέρα από απλά ακουστικά. Οι νέες εκδόσεις αναμένεται να διαθέτουν θύρα USB-C για σύνδεση με το επερχόμενο Vision Pro headset, ενώ επίσης θα προσφέρουν τη δυνατότητα ανίχνευσης θερμοκρασίας μέσω των αυτιών.

Διαβάστε επίσης: Τα AirPods θα αποκτήσουν χαρακτηριστικά υγείας για την ακοή τα επόμενα δύο χρόνια

Σημειώνεται ότι πολλά smartwatch, συμπεριλαμβανομένου του Apple Watch, ήδη μπορούν να μετρήσουν τη θερμοκρασία. Ωστόσο, καμία από αυτές τις συσκευές δεν προορίζεται για ιατρική χρήση, καθώς η μεταφορά θερμότητας μέσω του καρπού είναι πιο περίπλοκη από του αυτιού. Έτσι, η Apple θα μπορούσε να παρέχει ένα κίνητρο στους χρήστες να συνδέουν τα AirPods τους εάν αισθάνονται υψηλή θερμοκρασία ή πυρετό.

Επιπλέον, τα AirPods Pro θα μπορούσαν να συμβάλλουν στη διάγνωση απώλειας ακοής. Σύμφωνα με την έκθεση, θα παίζουν διάφορους ήχους στους χρήστες και θα τους ρωτούν ποιους από αυτούς μπορούν να αντιληφθούν. Παρατηρείται, ωστόσο, ότι προκειμένου να χαρακτηριστούν πραγματικά ως ιατρικές συσκευές και θα πρέπει να λάβουν έγκριση από τις αρμόδιες αρχές των Ηνωμένων Πολιτειών.

Διαβάστε επίσης: Η Apple κυκλοφορεί νέο υλικολογισμικό για AirPods, AirPods Pro και AirPods Max