Αυτή η νέα ειδοποίηση φθάνει σύντομα σε όλους τους χρήστες του Google Chrome

Αυτή η νέα ειδοποίηση φθάνει σύντομα σε όλους τους χρήστες του Google Chrome
ired.gr

Η Google βρίσκεται στα τελευταία στάδια ανάπτυξης μιας σημαντικής αλλαγής στον Chrome web browser, γνωστή ως Privacy Sandbox. Αυτή η αλλαγή στοχεύει στη μεταφορά της παρακολούθησης των χρηστών από το επίπεδο του ατόμου σε ομάδες, με σκοπό την προστασία της ασφάλειας και της ιδιωτικότητας.

Όταν αυτή η αλλαγή εφαρμοστεί στον Chrome, η δραστηριότητά σας θα συνεχίσει να καταγράφεται, αλλά η Google προσπαθεί να επικοινωνήσει με τους χρήστες με τρόπο που να τους πείθει να μεταβούν στο νέο σύστημα. Οι χρήστες που θα αναβαθμίσουν στον Chrome 115 θα λάβουν ένα ειδοποιητικό παράθυρο (pop-up) που αναφέρει τις αλλαγές που έχουν γίνει.

Διαβάστε επίσης: Chrome για iOS: Βελτιωμένη μετάφραση, Google Lens και λειτουργίες Χαρτών

Η Google σχεδιάζει να εμφανίσει το ειδοποιητικό παράθυρο (pop-up) σε όλους τους χρήστες του Chrome μέσα στις επόμενες εβδομάδες ή ακόμα και μήνες. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτό το παράθυρο θα απαιτεί απάντηση, καθώς θα κλειδώσει ολόκληρο τον περιηγητή και δεν θα μπορεί να παραβληθεί. Εάν ο χρήστης επιθυμεί να συμμετάσχει, θα πρέπει να επιλέξει την ενεργοποίηση της νέας λειτουργίας.

Η Google εισάγει νέα χαρακτηριστικά απορρήτου στον Chrome, που παρέχουν μεγαλύτερο έλεγχο στους χρήστες σχετικά με τις διαφημίσεις που βλέπουν. Το σύστημα λειτουργεί με βάση το ιστορικό περιήγησης του χρήστη. Ο Chrome αναλύει το ιστορικό προκειμένου να κατανοήσει τα ενδιαφέροντα του χρήστη, και οι ιστοσελίδες έχουν πρόσβαση σε αυτά τα ενδιαφέροντα για να προβάλλουν προσαρμοσμένες διαφημίσεις στους χρήστες του Chrome.

Διαβάστε επίσης: Νέος τρόπος αλλαγής του design του Google Chrome