Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G

Nokia – Apple: Υπέγραψαν πολυετή συμφωνία άδειας χρήσης πατέντας 5G
ired.gr

Η συμφωνία ανάμεσα στη Nokia και την Apple ανακοινώθηκε ότι θα αντικαταστήσει την προηγούμενη συμφωνία άδειας χρήσης που είχαν υπογράψει τον Μάιο του 2017 και που λήγει στα τέλη του 2023. Οι ακριβείς όροι της νέας συμφωνίας παραμένουν εμπιστευτικοί, αλλά η Nokia αναφέρει ότι θα λάβει πληρωμές από την Apple για μια μακροπρόθεσμη περίοδο.

Διαβάστε επίσης: Μακριά από εφαρμογές ενίσχυσης σήματος κινητής

Η νέα συμφωνία καλύπτει τις ευρεσιτεχνίες της Nokia στον τομέα του 5G και άλλες τεχνολογίες. Το χαρτοφυλάκιο διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Nokia περιλαμβάνει περίπου 20.000 πατέντες, μεταξύ των οποίων υπάρχουν περίπου 5.500 ευρεσιτεχνίες που σχετίζονται με την τεχνολογία 5G. Η Nokia προσφέρει αυτές τις ευρεσιτεχνίες με δίκαιους, λογικούς και αμερόληπτους όρους (FRAND), δηλαδή όρους που θεωρούνται δίκαιοι και λογικοί από τη βιομηχανία. Αυτό σημαίνει ότι άλλες εταιρείες μπορούν να αδειοδοτήσουν τεχνολογίες της Nokia σε ανταγωνιστικές τιμές.

Η Jenni Lukander, Πρόεδρος της Nokia Technologies, σχολίασε ότι η συμφωνία αντικατοπτρίζει τη δύναμη του χαρτοφυλακίου διπλωμάτων ευρεσιτεχνίας της Nokia και τη συνεισφορά της στα πρότυπα κινητής τηλεφωνίας και άλλες τεχνολογίες.

Συνολικά, αυτή η συμφωνία αντιπροσωπεύει έναν σημαντικό συνεργατικό βήμα μεταξύ της Nokia και της Apple και επιβεβαιώνει τη σημαντική θέση της Nokia στον τομέα της τεχνολογίας 5G και των ευρεσιτεχνιών που της ανήκουν.

Διαβάστε επίσης: Σε διαδικασία πώλησης ο Κωτσόβολος