Από τον επόμενο μήνα Stories και στο Telegram

Από τον επόμενο μήνα Stories και στο Telegram
ired.gr

Πολλές εφαρμογές κοινωνικής δικτύωσης έχουν ενσωματώσει τη λειτουργία των Stories που εισήγαγε το Snapchat. Τα Stories επιτρέπουν στους χρήστες να ανεβάζουν προσωρινά περιεχόμενο, το οποίο εμφανίζεται για μια περιορισμένη χρονική περίοδο και στη συνέχεια εξαφανίζεται.

Το Telegram, μια υπηρεσία ανταλλαγής μηνυμάτων, επίσης ακολούθησε αυτήν την τάση και ανακοίνωσε την εισαγωγή των Stories. Ωστόσο, ο ιδρυτής του Telegram, Pavel Durov, διαβεβαίωσε τους χρήστες ότι τα Stories στο Telegram δεν θα αντιγράφουν τις υπάρχουσες λειτουργίες των άλλων πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε επίσης: Το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης της Google θα φέρει την επανάσταση στις «selfies»

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Durov, οι χρήστες του Telegram θα έχουν τη δυνατότητα να επιλέγουν ποιοι θα βλέπουν τα Stories τους, είτε είναι όλοι οι χρήστες, επιλεγμένες επαφές ή μια λίστα κλειστού κύκλου φίλων. Επιπλέον, οι δημιουργοί θα μπορούν να ρυθμίζουν τη διάρκεια ζωής κάθε Story σε 6, 12, 24 ή 48 ώρες.

Οι χρήστες θα έχουν τη δυνατότητα να κρατούν ορισμένα Stories μόνιμα στο προφίλ τους και να αποφασίζουν αν θα είναι προσβάσιμα για όλους. Επιπλέον, θα επιτρέπεται η αναδημοσίευση (repost) αναρτήσεων από συνομιλίες απευθείας σε μορφή Story. Τα Stories στο Telegram θα εμφανίζονται στο επάνω μέρος της λίστας των συνομιλιών και οι χρήστες θα έχουν την ευχέρεια να τα κρύβουν αν δεν τους ενδιαφέρουν.

Με αυτές τις λειτουργίες, το Telegram επιδιώκει να προσφέρει μια μοναδική εμπειρία Stories που διαφέρει από άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης.

Διαβάστε επίσης: WhatsApp | Επιτρέπει τη μεταφορά συνομιλιών από iPhone σε iPhone χωρίς χρήση iCloud