Υποστηρίζει πληρωμές με QR code για τηλέφωνα χωρίς NFC το Google Wallet

Υποστηρίζει πληρωμές με QR code για τηλέφωνα χωρίς NFC το Google Wallet
ired.gr

Το Google Wallet ανακοίνωσε την προσθήκη υποστήριξης για πληρωμές με QR code, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να πληρώνουν για αγαθά και υπηρεσίες σε τοποθεσίες και με συσκευές που δεν υποστηρίζουν NFC. Με αυτήν τη νέα λειτουργία, οι χρήστες απλά σαρώνουν έναν κωδικό QR που εμφανίζεται από τον έμπορο με την κάμερα του τηλεφώνου τους και η πληρωμή γίνεται αυτόματα.

Η Google ανακοίνωσε αυτήν τη νέα δυνατότητα μέσω ενός blog post που στοχεύει ειδικά την εκδήλωση της Google στη Βραζιλία. Η επέκταση των ψηφιακών πληρωμών στη χώρα αναφέρθηκε ως μία από τις πρωτοβουλίες που είναι υπό εξέλιξη.

Έτσι, οι χρήστες του Google Wallet στη Βραζιλία θα είναι οι πρώτοι που θα αξιοποιήσουν αυτήν τη νέα μέθοδο πληρωμής.

Διαβάστε επίσης: Chrome για iOS: Βελτιωμένη μετάφραση, Google Lens και λειτουργίες Χαρτών

Η λειτουργία πληρωμής με QR code εισάγεται πρώτα στη Βραζιλία λόγω του ότι ένα μεγάλο ποσοστό των smartphone στη χώρα δεν διαθέτει NFC, την τεχνολογία που χρησιμοποιείται για τις ασύρματες μεθόδους πληρωμής. Οι πληρωμές με QR code είναι μια ασφαλής και εύκολη μέθοδος πληρωμής για αγαθά και υπηρεσίες, και η δημοτικότητά τους σε παγκόσμιο επίπεδο τις καθιστά ιδανική λύση για όσους δεν διαθέτουν το απαραίτητο υλικό για τη χρήση του NFC.

Το Google Wallet αναμένεται να κυκλοφορήσει τη λειτουργία πληρωμής με QR code στη Βραζιλία μέσα στους επόμενους μήνες και θα είναι διαθέσιμη σε όλες τις συσκευές Android με κάμερα. Εάν το πείραμα πάει καλά, ενδέχεται να γίνει διαθέσιμη και σε άλλες χώρες του κόσμου.

Διαβάστε επίσης: IRIS online payments: κατάργηση δυνατότητας αποστολής χρημάτων μέσω winbank web banking