Τα Android smartphones θα κάνουν stream τις κλήσεις σε tablet

Τα Android smartphones θα κάνουν stream τις κλήσεις σε tablet
ired.gr

Η εξέλιξη της τεχνολογίας και η αυξανόμενη λειτουργικότητα των smartphone έχουν μετασχηματίσει αυτές τις συσκευές σε πολυεργαλεία που προσφέρουν εκτός από τις κλήσεις και πολλές άλλες δυνατότητες ψυχαγωγίας και επικοινωνίας. Η Google αναγνωρίζει τη σημασία της ποιότητας κλήσης και συνεχίζει να εργάζεται για τη βελτίωσή της μέσω της τεχνολογίας Telecom Jetpack.

Η εισαγωγή της βιβλιοθήκης Telecom Jetpack με ειδικά σχεδιασμένα APIs για τις κλήσεις υπόσχεται να βελτιώσει την τεχνολογία που σχετίζεται με τις κλήσεις στα Android smartphone. Με αυτήν την τεχνολογία, οι χρήστες θα μπορούν να μεταδίδουν κλήσεις σε άλλες συσκευές, όπως tablets, εκμεταλλευόμενοι τα πλεονεκτήματα μεγαλύτερης οθόνης και ηχείων. Αυτή η εξέλιξη έχει τη δυνατότητα να προσφέρει μια βελτιωμένη εμπειρία κλήσης και να επεκτείνει τη λειτουργικότητα των συσκευών Android σε αυτόν τον τομέα.

Η επιλογή της βιβλιοθήκης Telecom Jetpack για την υποστήριξη απρόσκοπτης ροής και μεταφοράς κλήσεων Voice over Internet Protocol (VoIP) ανάμεσα σε ένα smartphone και ένα tablet ανοίγει νέες δυνατότητες για τους χρήστες Android. Αντί να περιορίζονται σε μια μικρή οθόνη smartphone κατά τη διάρκεια μιας κλήσης μέσω εφαρμογών όπως το Google Meet, μπορούν τώρα να μεταβούν σε ένα tablet με μεγαλύτερη οθόνη και ενισχυμένα ηχεία, παρέχοντας μια βελτιωμένη εμπειρία κλήσης.

Διαβάστε επίσης: Google Bard: Τέλος στην Ευρώπη

Η ενσωμάτωση της βιβλιοθήκης Telecom Jetpack με τον μεταγωγέα εξόδου του Android διευκολύνει την απρόσκοπτη μετάβαση μεταξύ των συσκευών. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για εφαρμογές που χρησιμοποιούν VoIP για φωνητική επικοινωνία μέσω σύνδεσης στο διαδίκτυο. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η υποστήριξη για τηλεφωνικές κλήσεις που χρησιμοποιούν δίκτυα κινητής τηλεφωνίας δεν παρέχεται αυτήν τη φάση.

Με αυτήν τη νέα δυνατότητα, οι χρήστες Android smartphone μπορούν να επιλέξουν τη λειτουργία "cast" μέσα σε μια εφαρμογή και να επιλέξουν το tablet τους ως τη συσκευή προορισμού. Με αυτόν τον τρόπο, ο ήχος και τα στοιχεία ελέγχου της κλήσης μεταφέρονται στην άλλη συσκευή, παρέχοντας έτσι μια ολοκληρωμένη εμπειρία κλήσης με τη χρήση του tablet.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η επίδραση αυτών των βελτιώσεων μπορεί να εξαρτάται από την υποστήριξη και την υλοποίησή τους από τους κατασκευαστές των συσκευών Android. Οι κατασκευαστές θα πρέπει να αξιοποιήσουν την τεχνολογία και να ενσωματώσουν τις απαραίτητες λειτουργίες στις συσκευές τους προκειμένου να επωφεληθούν οι χρήστες από αυτές τις βελτιώσεις.

Διαβάστε επίσης: Νέο μεγάλο πλήγμα στο AOSP. Η Google καταστρέφει τις custom ROM