Το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης της Google θα φέρει την επανάσταση στις «selfies»

Το νέο εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης της Google θα φέρει την επανάσταση στις «selfies»
ired.gr

Η Google αναπτύσσει τεχνητή νοημοσύνη που έχει τη δυνατότητα να δημιουργεί ατέλειωτες selfies, εξαλείφοντας την ανάγκη για πόζες κατά τη λήψη φωτογραφιών. Μέσω ενός νέου εργαλείου που αναπτύσσεται από το τμήμα Google Research, είναι δυνατό να δημιουργηθούν ρεαλιστικές selfies ενός χρήστη με βάση πραγματικές εικόνες του ίδιου του ατόμου.

Με αυτήν την τεχνητή νοημοσύνη, οι χρήστες θα μπορούν να δημιουργήσουν selfies που θα δείχνουν σαν να έχουν τραβηχτεί από έναν επαγγελματία φωτογράφο, χωρίς την ανάγκη για εξειδικευμένες γνώσεις ή ποζάρισμα. Αυτό το εργαλείο χρησιμοποιεί τις τεχνικές της μηχανικής μάθησης και τους αλγόριθμους βαθιάς μάθησης για να αναγνωρίσει τα χαρακτηριστικά του προσώπου και να δημιουργήσει μια νέα εικόνα που φαίνεται αυθεντική.

Για τους influencers και τους χρήστες που ασχολούνται με τη δημιουργία περιεχομένου, η τεχνολογία αυτή μπορεί να είναι ιδιαίτερα χρήσιμη. Μπορεί να τους επιτρέψει να δημιουργούν εντυπωσιακές εικόνες χωρίς την ανάγκη για εξωτερικούς φωτογράφους ή επαγγελματικό εξοπλισμό. Επιπλέον, μπορεί να δώσει τη δυνατότητα στους χρήστες να πειραματιστούν με διάφορα ρούχα, σκηνικά και στυλ, δημιουργώντας μια πιο διασκεδαστική και δημιουργική εμπειρία.

Διαβάστε επίσης: Google: Εργαλείο AI θα σε βοηθά να δοκιμάζεις ρούχα online

Όπως αναφέρθηκε και από τον Τζέιμς Μανίικα, η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να αποτελέσει έναν καταλύτη για τη δημιουργικότητα και να απελευθερώσει την ανθρώπινη τέχνη. Όπως συνέβη με την εφεύρεση της φωτογραφικής μηχανής, η οποία διαμόρφωσε νέες αναζητήσεις και ρεύματα στην τέχνη, η τεχνολογία των εργαλείων δημιουργίας selfies μπορεί να επιτρέψει στους δημιουργούς να εκφραστούν με νέους και καινοτόμους τρόπους.

Το DreamBooth της Google και άλλα παρόμοια εργαλεία όπως η Lensa AI, η οποία χρησιμοποιεί το Stable Diffusion (ένα μοντέλο μετατροπής κειμένου σε εικόνα) για τη δημιουργία selfies χρηστών με διαφορετικά ρούχα, ανοίγουν νέους ορίζοντες για τη δημιουργία εικόνων και selfies.

Η δυνατότητα να παράγουμε ρεαλιστικές εικόνες που μοιάζουν με πραγματικές φωτογραφίες μπορεί να έχει πολλές εφαρμογές, όπως τη δημιουργία περιεχομένου, τη διαφήμιση ή ακόμα και στον τομέα της ψυχαγωγίας. Ωστόσο, όπως και με κάθε νέα τεχνολογία, υπάρχουν ηθικά και νομικά ζητήματα που πρέπει να εξεταστούν.

Είναι σημαντικό να εξετάζουμε προσεκτικά τις επιπτώσεις αυτής της τεχνολογίας στην ιδιωτικότητα, την παραπληροφόρηση και την πιθανή κατάχρηση. Επίσης, είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι οι εικόνες που παράγονται από αυτά τα εργαλεία δεν αντικαθιστούν την πραγματική εμπειρία ή την αυθεντικότητα της ανθρώπινης δημιουργίας.

Τέλος, οι τεχνολογίες αυτές εξελίσσονται συνεχώς, και είναι πιθανό να δούμε περισσότερες και βελτιωμένες λύσεις στο μέλλον. Ο ρόλος μας ως κοινωνία είναι να εξετάζουμε προσεκτικά τις επιπτώσεις τέτοιων τεχνολογιών και να διασφαλίζουμε ότι χρησιμοποιούνται με υπευθυνότητα και σεβασμό προς τα ανθρώπινα δικαιώματα.

Διαβάστε επίσης: XDA Developers: Οι καλύτερες εφαρμογές κάμερας για το Android smartphone σου