iOS 17 Beta 2: Όλες οι νέες δυνατότητες

iOS 17 Beta 2: Όλες οι νέες δυνατότητες
ired.gr

Η Apple έχει κυκλοφορήσει τη δεύτερη beta των μελλοντικών ενημερώσεων iOS 17 και iPadOS 17 προς τους προγραμματιστές για δοκιμαστικούς σκοπούς. Όπως συμβαίνει με όλες τις νέες beta εκδόσεις για σημαντικές ενημερώσεις, το λογισμικό περιλαμβάνει μια σειρά από μικρές τροποποιήσεις και αλλαγές, καθώς η Apple βελτιώνει τα λειτουργικά συστήματα πριν από την επίσημη κυκλοφορία τους.

Πάμε να δούμε τις αλλαγές:

 

  1. Ενημέρωση οθόνης: Αυτή είναι μια νέα δυνατότητα που εισήχθη στην πρώτη έκδοση beta, με την οθόνη ενημέρωσης να παρέχει πλέον περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το λογισμικό beta. Αυτές οι πληροφορίες περιλαμβάνουν λεπτομέρειες σχετικά με τη συμμετοχή σας σε ένα πρόγραμμα beta καθώς και τη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας πριν την εγκατάσταση του λογισμικού beta.

 

  1. Συμβουλές εφαρμογής: Οι διάφορες εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί από την Apple παρέχουν μια λειτουργία συμβουλών που παρέχει λεπτομέρειες σχετικά με τις διαθέσιμες λειτουργίες. Για παράδειγμα, στην εφαρμογή Μηνύματα, υπάρχει μια συμβουλή που σας ενθαρρύνει να αποστέλλετε μηνύματα μιλώντας, αντί να τα πληκτρολογείτε, χρησιμοποιώντας το Siri. Κατά τη χρήση της λειτουργίας AirDrop, υπάρχει μια σύσταση να κρατάτε το τηλέφωνο κοντά σε ένα άλλο τηλέφωνο, ειδικά εάν δεν βλέπετε άτομα κοντά σας. Αυτές οι συμβουλές βοηθούν τους χρήστες να αξιοποιήσουν πλήρως τις δυνατότητες των εφαρμογών και να εξοικειωθούν με τις διαφορετικές λειτουργίες που προσφέρονται.

 

  1. Ρυθμίσεις τοποθεσίας: Η ενότητα Ρυθμίσεις τοποθεσίας στις επιλογές απορρήτου των συστημάτων περιλαμβάνει μια νέα επιλογή με το όνομα "MicroLocation". Δεν υπάρχουν επίσημες εξηγήσεις από την Apple σχετικά με αυτήν τη λειτουργία και το τι ακριβώς αναφέρεται. Όσον αφορά την επιλογή "Επιβεβαίωση τοποθεσίας κλιπ εφαρμογών", φαίνεται ότι έχει αφαιρεθεί από τις διαθέσιμες επιλογές. Επίσης, οι προσόψεις ρολογιού σε κατάσταση αναμονής μπορεί να μην εμφανίζονται πλέον. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να οφείλονται σε ανανεώσεις και εξελίξεις στο λογισμικό της Apple.

Διαβάστε επίσης: iOS 17, iPadOS 17, και macOS Sonoma: Αυτόματο μπλοκάρισμα παρακολούθησης

 

  1. Μηνύματα Check In: Στην ενότητα Μηνύματα των ρυθμίσεων της εφαρμογής, η Apple έχει αλλάξει την διατύπωση των επιλογών δεδομένων για τη λειτουργία Check-in. Αντί για τις προηγούμενες επιλογές "Μόνο τρέχουσα τοποθεσία" και "Όλες οι τοποθεσίες που επισκέφθηκαν", οι νέες επιλογές είναι "Πλήρης" και "Περιορισμένη". Η επιλογή "Περιορισμένη" περιλαμβάνει τα δεδομένα της τρέχουσας τοποθεσίας, καθώς και πληροφορίες σχετικά με τη μπαταρία και το σήμα του δικτύου. Από την άλλη, η επιλογή "Πλήρης" περιλαμβάνει όλα τα δεδομένα της επιλογής "Περιορισμένη", συμπεριλαμβανομένης της διαδρομής που διανύθηκε και της τοποθεσίας του τελευταίου ξεκλειδώματος του iPhone και της αφαίρεσης του Apple Watch. Αυτές οι αλλαγές στις επιλογές δεδομένων επιτρέπουν στους χρήστες να επιλέγουν το επίπεδο λεπτομερειών που θα κοινοποιηθούν κατά τη λειτουργία Check-in.

 

  1. Εφαρμογή μουσικής: Στην εφαρμογή Ρυθμίσεις, η ενεργοποίηση της λειτουργίας Crossfade για το Apple Music δεν αποτελεί πλέον αιτία διακοπής της εφαρμογής Ρυθμίσεις. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να ενεργοποιήσετε το Crossfade χωρίς να πρέπει να βγείτε από τις ρυθμίσεις της εφαρμογής. Επιπλέον, υπάρχει η δυνατότητα προσαρμογής του μήκους της λειτουργίας Crossfade. Αυτό σας επιτρέπει να ορίσετε το χρονικό διάστημα που θα διαρκεί η αναμετάβαση ανάμεσα στα τραγούδια κατά την αναπαραγωγή στο Apple Music. Αυτές οι αλλαγές σας επιτρέπουν να προσαρμόσετε την εμπειρία ακρόασης σας στο Apple Music με το Crossfade, χωρίς να διακόπτετε τις ρυθμίσεις ή να περιορίζεστε σε σταθερό χρονικό διάστημα αναμετάβασης.

 

  1. Αναμονή: Τώρα, υπάρχει η δυνατότητα να απενεργοποιήσετε τις ειδοποιήσεις όταν το κινητό σας βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να αποκόψετε τις διαταραχές από ειδοποιήσεις κατά τη διάρκεια των περιόδων αναμονής, όταν δεν χρησιμοποιείτε τη συσκευή σας. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι οι ειδοποιήσεις που έχουν ταξινομηθεί ως "Κρίσιμες" θα παραμένουν ενεργές και θα παραδίδονται ακόμη και όταν η λειτουργία απενεργοποιημένων ειδοποιήσεων είναι ενεργοποιημένη. Αυτό βοηθά να διασφαλιστεί ότι οι επείγουσες ειδοποιήσεις ή ειδοποιήσεις που απαιτούν άμεση προσοχή θα φτάνουν στην οθόνη σας, ακόμη και κατά τη διάρκεια της αναμονής. Αυτή η επιλογή σας προσφέρει μεγαλύτερο έλεγχο επί των ειδοποιήσεων κατά τη διάρκεια των περιόδων αναμονής, επιτρέποντάς σας να απολαύσετε την ηρεμία και την αποσυνδεσμολογία χωρίς περιττές διαταραχές.

 

  1. Apple Music Widgets: Η Apple προσφέρει τώρα περισσότερες επιλογές μεγέθους για τα γραφικά στοιχεία του Apple Music. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προσαρμόσετε το μέγεθος των widget του Apple Music στην αρχική οθόνη ή στην οθόνη "Σήμερα" σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Πλέον μπορείτε να επιλέξετε μεταξύ διαφορετικών μεγεθών για τα widget του Apple Music, που περιλαμβάνουν μικρό, μεσαίο και μεγάλο μέγεθος. Αυτή η αλλαγή σας επιτρέπει να προσαρμόσετε την εμφάνιση του Apple Music στην οθόνη σας ανάλογα με τις ανάγκες σας και το διαθέσιμο χώρο. Επιλέγοντας το μέγεθος που σας ταιριάζει, μπορείτε να έχετε γρηγορή πρόσβαση στην αγαπημένη σας μουσική, να ελέγχετε τα τραγούδια που ακούτε ή να ανακαλύπτετε νέες μουσικές προτάσεις, όλα από την αρχική οθόνη της συσκευής σας. Αυτή η αναβάθμιση σας παρέχει περισσότερες επιλογές προσαρμογής και ευελιξία στη χρήση του Apple Music, επιτρέποντάς σας να έχετε μια ατομική εμπειρία αναπαραγωγής μουσικής στη συσκευή σας.

Διαβάστε επίσης: iOS 17: Η δυνατότητα απόστασης οθόνης του iPhone μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της καταπόνησης των ματιών