Η Apple κυκλοφόρησε την public beta του iOS 16.6

Η Apple κυκλοφόρησε την public beta του iOS 16.6
ired.gr

Η Apple συνεχίζει να κυκλοφορεί νέες ενημερώσεις για το λειτουργικό σύστημα iOS και πρόσφατα έκανε διαθέσιμη τη δημόσια beta έκδοση με την ονομασία iOS 16.6, προσφέροντας στους χρήστες τη δυνατότητα να δουν τα νέα χαρακτηριστικά.

Το iOS 16.6 είχε κυκλοφορήσει για τους προγραμματιστές πριν από λίγες εβδομάδες, αλλά τώρα μπορούν να το κατεβάσουν και οι χρήστες στα iPhones τους για να το δοκιμάσουν. Η διαδικασία είναι απλή, απλά επισκεφθείτε από το τηλέφωνό σας τον σχετικό ιστότοπο και δηλώστε το ενδιαφέρον σας. Εάν έχετε ήδη εγκατεστημένη μια προηγούμενη έκδοση beta, το iOS 16.6 θα είναι διαθέσιμο μέσω των ρυθμίσεων της συσκευής σας στην κατηγορία "Ενημερώσεις Beta".

Διαβάστε επίσης: iOS 17, iPadOS 17, και macOS Sonoma: Αυτόματο μπλοκάρισμα παρακολούθησης

Ένα σημαντικό νέο χαρακτηριστικό του iOS 16.6 είναι η "Επαλήθευση Κλειδιού Επαφής" (Contact Key Verification) για το iMessage. Αυτό το χαρακτηριστικό επιτρέπει στους χρήστες της Apple να επαληθεύουν ότι αποστέλλουν μηνύματα σε πραγματικά άτομα και όχι σε κακόβουλες "οντότητες" που μπορεί να έχουν παραβιάσει μια συζήτηση ή να παρακολουθούν τις συνομιλίες των χρηστών. Όταν δύο ή περισσότεροι χρήστες με ενεργοποιημένη τη λειτουργία "Επαλήθευση Κλειδιού Επαφής" συμμετέχουν σε μια συζήτηση, η Apple θα ειδοποιεί αν ποτέ οι cloud servers παραβιαστούν και η συνομιλία γίνεται ευάλωτη σε εισβολή. Αυτό το χαρακτηριστικό έχει σχεδιαστεί για τους χρήστες που αντιμετωπίζουν "ψηφιακές απειλές" και η Apple επιθυμεί να το χρησιμοποιούν δημοσιογράφοι, άτομα της κυβέρνησης και άλλοι.

Αυτό είναι το μόνο νέο χαρακτηριστικό που προσφέρει το iOS 16.6 μεταξύ άλλων. Η Apple εστιάζει πλέον στο iOS 17, που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο μαζί με το iPhone 15.

Διαβάστε επίσης: iOS 17: Η δυνατότητα απόστασης οθόνης του iPhone μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της καταπόνησης των ματιών