Η Apple ετοιμάζει Watch με οθόνη που τυλίγεται πλήρως γύρω από τον καρπό

Η Apple ετοιμάζει Watch με οθόνη που τυλίγεται πλήρως γύρω από τον καρπό
ired.gr

Η Apple έχει γνωστή φήμη για τη συνεχή προσπάθεια καινοτομίας και τη διεύρυνση των ορίων στον κλάδο της φορητής τεχνολογίας. Η πρόσφατη αποκάλυψη σχετικά με μια χορηγηθείσα πατέντα για ένα Apple Watch με πλήρως τυλιγόμενη οθόνη γύρω από τον καρπό του χρήστη αντικατοπτρίζει αυτήν τη δέσμευση.

Η ιδέα ενός Apple Watch με πλήρως τυλιγόμενη οθόνη θα επέτρεπε την εμφάνιση πληροφοριών σε όλη την έκταση του καρπού του χρήστη. Αυτό θα μπορούσε να προσφέρει μια νέα εμπειρία χρήσης και να αυξήσει τις δυνατότητες του Apple Watch σε ό,τι αφορά την παρουσίαση πληροφοριών και την αλληλεπίδραση με τον χρήστη.

Η αποκάλυψη του διπλώματος ευρεσιτεχνίας με την ονομασία “Display Module And System Applications” παρουσιάζει τις σκέψεις της Apple για την ενσωμάτωση ενός εύκαμπτου πάνελ οθόνης στο λουράκι ενός ρολογιού. Αυτή η καινοτομία θα επιτρέπει την επέκταση της περιοχής της οθόνης πέρα από την παραδοσιακή κυκλική ή ορθογώνια πρόσοψη του ρολογιού, ανοίγοντας το δρόμο για νέες δυνατότητες στον τομέα του χρήστη διεπαφής (UI) και της λειτουργικότητας.

Διαβάστε επίσης: Η Apple ανακοινώνει το watchOS 10

Η ενσωμάτωση μιας εύκαμπτης οθόνης στο λουράκι του ρολογιού θα μπορούσε να επιτρέψει την εμφάνιση πληροφοριών ή αλληλεπίδραση με το ρολόι σε περιοχές που προηγουμένως ήταν αδιάφορες. Αυτό μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για νέες λειτουργίες, όπως εμφάνιση ειδοποιήσεων, ελέγχους εφαρμογών, ενσωμάτωση των αισθητήρων στο λουράκι, και άλλα.

Επιπλέον, η ενσωμάτωση μιας εύκαμπτης οθόνης στο Apple Watch θα μπορούσε να επιτρέψει στην Apple να βελτιστοποιήσει την εφαρμογή του στον καρπό του κάθε χρήστη. Αυτό θα επιτρέπει στη συσκευή να προσαρμόζεται σε διάφορα μεγέθη καρπού και να παρέχει μια εξατομικευμένη εμπειρία χρήσης. Η εύκαμπτη οθόνη θα μπορούσε να περιβάλλει πλήρως τον καρπό του χρήστη, εμφανίζοντας πληροφορίες και δεδομένα σε όλη την έκτασή της.

Η αναφορά σε άλλες πιθανές εφαρμογές, όπως οι wearable, rollable και foldable οθόνες, στο δίπλωμα ευρεσιτεχνίας υποδεικνύει ότι η Apple αναζητά διάφορες πιθανότητες για την εφαρμογή της εύκαμπτης οθόνης σε διάφορες συσκευές. Αυτό υπογραμμίζει τη στρατηγική της Apple για την εξέλιξη και την εφαρμογή της φορητής τεχνολογίας σε ποικίλες πλατφόρμες και συσκευές.

Η λεπτομερής περιγραφή του διπλώματος ευρεσιτεχνίας που εκτείνεται σε 28 σελίδες και περιγράφει μια οθόνη LED με ενσωματωμένα κυκλώματα στην πίσω επιφάνεια της οθόνης αναδεικνύει την πολυπλοκότητα και το εύρος των τεχνολογικών αναπτύξεων που η Apple εξετάζει. Αυτό δείχνει τη δέσμευσή της για την εξεύρεση καινοτόμων τρόπων χρήσης των εύκαμπτων οθονών στην κατασκευή των συσκευών της. Παράλληλα, η ενσωμάτωση κυκλωμάτων στην πίσω επιφάνεια της οθόνης μπορεί να αποτελέσει μια προηγμένη τεχνολογία που θα επιτρέπει την εμφάνιση πληροφοριών και δυνατοτήτων σε περιοχές που παραδοσιακά δεν χρησιμοποιούνται.

Διαβάστε επίσης: Τέλος το Facebook Messenger app από το Apple Watch