iOS 17: Η δυνατότητα απόστασης οθόνης του iPhone μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της καταπόνησης των ματιών

iOS 17: Η δυνατότητα απόστασης οθόνης του iPhone μπορεί να βοηθήσει στη μείωση της καταπόνησης των ματιών
ired.gr

Το iOS 17 και το iPadOS 17 περιλαμβάνουν μια νέα λειτουργία με την ονομασία "Screen Distance". Αυτή η λειτουργία έχει σχεδιαστεί για να ειδοποιεί τους χρήστες όταν κρατούν ένα iPhone ή ένα iPad πολύ κοντά στα μάτια τους για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η Apple υποστηρίζει ότι αυτή η δυνατότητα βοηθά στη μείωση του κινδύνου μυωπίας σε παιδιά, ενθαρρύνοντας υγιείς συνήθειες θέασης. Η συνεχής έκθεση σε κοντινές αποστάσεις θέασης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την όραση, ιδίως σε νεαρή ηλικία. Η ειδοποίηση που παρέχεται από τη λειτουργία Screen Distance μπορεί να υπενθυμίζει στους χρήστες να διατηρούν μια ασφαλή απόσταση από την οθόνη της συσκευής, βοηθώντας έτσι στη διατήρηση υγιών συνηθειών θέασης και τη μείωση της καταπόνησης των ματιών συνολικά.

Η ενεργοποίηση της λειτουργίας Screen Distance γίνεται μέσω της εφαρμογής Ρυθμίσεις στην περιοχή Screen Time → Screen Distance σε συμβατές συσκευές. Η λειτουργία είναι διαθέσιμη σε όλα τα μοντέλα iPhone και iPad Pro που διαθέτουν την τεχνολογία Face ID.

Διαβάστε επίσης: Η Apple κυκλοφορεί κατά λάθος τη δημόσια έκδοση beta του iOS 17 νωρίς

Η λειτουργία Screen Distance χρησιμοποιεί την κάμερα TrueDepth που χρησιμοποιείται και για τη λειτουργία Face ID. Μετρά την απόσταση μεταξύ της οθόνης και των ματιών σας, και εάν κρατήσετε τη συσκευή πολύ κοντά στα μάτια σας για μεγάλο χρονικό διάστημα, θα λάβετε μια ειδοποίηση πλήρους οθόνης. Η ειδοποίηση αυτή θα σας προτρέψει να απομακρύνετε τη συσκευή από τα μάτια σας, αφού την κρατήσετε σε απόσταση μικρότερη από 30 εκατοστά για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η εμφάνιση της ειδοποίησης "το iPhone είναι πολύ κοντά" είναι ένας τρόπος για την Apple να ειδοποιήσει τους χρήστες όταν η συσκευή τους πλησιάζει υπερβολικά κοντά στα μάτια τους. Μόλις το iPhone μετακινηθεί σε μια ασφαλή απόσταση, εμφανίζεται ένα σημάδι επιλογής στην οθόνη, που επιτρέπει στους χρήστες να επιλέξουν την επιλογή "Συνέχεια" για να προχωρήσουν στη χρήση της συσκευής τους.

Το iOS 17 και το iPadOS 17 αναμένεται να κυκλοφορήσουν αργότερα φέτος και είναι, προς το παρόν, διαθέσιμα σε έκδοση beta για χρήστες με λογαριασμό προγραμματιστή Apple.

Όσον αφορά τη συμβατότητα με το Screen Distance, οι συσκευές που είναι συμβατές με αυτήν τη λειτουργία είναι το iPhone XS και νεότερα μοντέλα, καθώς και τα μοντέλα iPad Pro 11 ιντσών και 12,9 ιντσών που κυκλοφόρησαν το 2018 και αργότερα.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η λειτουργία Screen Distance είναι προαιρετική και μπορεί να ενεργοποιηθεί ή να απενεργοποιηθεί ανά πάσα στιγμή, ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη.

Διαβάστε επίσης: Το iPadOS 17 της Apple προσθέτει εξατομικευμένη οθόνη κλειδώματος και διαδραστικά widgets