Το macOS Sonoma βάζει τέλος στα παλιά plug-ins του Mail app

Το macOS Sonoma βάζει τέλος στα παλιά plug-ins του Mail app
ired.gr

Το MailKit framework ανακοινώθηκε από την Apple στο πλαίσιο του macOS Monterey, που παρουσιάστηκε το 2021. Αυτό το framework δίνει τη δυνατότητα στους προγραμματιστές να δημιουργούν επεκτάσεις για την εφαρμογή Mail των Mac, προσθέτοντας νέες λειτουργίες και δυνατότητες. Με τις επεκτάσεις αυτές, μπορούν να γίνονται διάφορες ενέργειες στα μηνύματα, όπως μπλοκάρισμα περιεχομένου, εκτέλεση ενεργειών συνδεδεμένων με τα μηνύματα και βελτίωση της ασφάλειας, μεταξύ άλλων.

Με την εισαγωγή του MailKit framework, η Apple επιδιώκει να προσφέρει στους προγραμματιστές ένα σύγχρονο και ευέλικτο εργαλείο για τη δημιουργία επεκτάσεων που βελτιώνουν την εμπειρία των χρηστών με την εφαρμογή Mail στο macOS Monterey.

Διαβάστε επίσης: Το iPadOS 17 της Apple προσθέτει εξατομικευμένη οθόνη κλειδώματος και διαδραστικά widgets

Η Apple είχε αναφέρει ότι κάποια στιγμή τα παλιά plug-ins της εφαρμογής Mail θα σταματήσουν να λειτουργούν, με την κυκλοφορία κάποιας μελλοντικής έκδοσης του macOS. Φαίνεται, λοιπόν, ότι η στιγμή αυτή έφτασε. Με το ντεμπούτο του macOS Sonoma, τα παλιά plug-ins της εφαρμογής Mail δεν θα λειτουργούν πλέον, καθώς το νέο λειτουργικό σύστημα δεν τα υποστηρίζει. Αντί αυτών, η Apple θα υποστηρίζει μόνο τα MailKit-based extensions για την προσθήκη λειτουργικότητας στην εφαρμογή Mail.

Τα MailKit-based extensions είναι βασισμένα στο framework MailKit που παρέχεται από την Apple και επιτρέπουν στους προγραμματιστές να δημιουργούν επεκτάσεις για το Mail των Mac. Αυτές οι επεκτάσεις προσφέρουν περιορισμένες δυνατότητες σε σύγκριση με τα παλιά plug-ins, αλλά παρέχουν μια ασφαλή και ενημερωμένη προσέγγιση για την παρεμπόδιση κακόβουλου περιεχομένου και τη βελτίωση της ασφάλειας της εφαρμογής Mail.

Για να επωφεληθείτε από τις δυνατότητες επέκτασης του Mail στο macOS Sonoma και στις μελλοντικές εκδόσεις, συνιστάται να αναζητήσετε και να εγκαταστήσετε τα MailKit-based extensions που είναι διαθέσιμα από αξιόπιστους προγραμματιστές ή από το Mac App Store.

Διαβάστε επίσης: MacBook Air 15″: Η Apple ετοιμάζει έκδοση με τσιπ Μ3