Google Lens: Μπορεί να σας πει ποια πάθηση δέρματος έχετε

Google Lens: Μπορεί να σας πει ποια πάθηση δέρματος έχετε
ired.gr

Οι ανανεωμένες λειτουργίες του Lens της Google παρέχουν τη δυνατότητα να τραβήξετε μια φωτογραφία της πάθησης του δέρματος σας και να την ανεβάσετε στο Lens ή να κατευθύνετε την κάμερα του Lens στο σημείο που επιθυμείτε να εξετάσετε. Στη συνέχεια, θα σας παρουσιαστούν διάφορες πιθανές συνθήκες αντιστοίχισης, με εικόνες που σας βοηθούν να επιλέξετε τη σωστή.

Διαβάστε επίσης: Το Apple Watch θα μπορούσε να βοηθήσει στη θεραπεία των συμπτωμάτων της δρεπανοκυτταρικής νόσου

Επιπλέον, το Lens θα μπορεί να αναγνωρίζει και άλλα μέρη του σώματος, επιτρέποντάς σας να περιγράψετε προβλήματα που αντιμετωπίζετε στο σώμα σας και να λάβετε μια πρώτη εκτίμηση για το τι ενδέχεται να είναι πριν επισκεφθείτε τον ιατρό σας.

Από την Google είχε παρουσιαστεί στο I/O 2021 ένα παρόμοιο εργαλείο ως εφαρμογή υγείας που ονομάζεται DermAssist. Το DermAssist ως επονομαζόμενη Ιατρική Συσκευή Κατηγορίας 1, έχει πιστοποιηθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το DermAssist δεν είναι διαθέσιμο στις Ηνωμένες Πολιτείες, καθώς δεν έχει υποβληθεί στην έγκριση του Αμερικανικού Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Σαφώς, είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι τόσο το Lens όσο και το DermAssist δεν αντικαθιστούν μια επίσκεψη σε ιατρό. Αποτελούν εργαλεία πληροφόρησης και πρώτης εκτίμησης, αλλά η επαγγελματική ιατρική γνώμη είναι απαραίτητη για οριστική διάγνωση και συμβουλή.

Η Google δεν έχει ανακοινώσει πότε θα κυκλοφορήσει η νέα λειτουργία αλλά πολύ πιθανόν να είναι διαθέσιμη τις επόμενες εβδομάδες.

Διαβάστε επίσης: Οπτική αναζήτηση με Google lens