Νέο μεγάλο πλήγμα στο AOSP. Η Google καταστρέφει τις custom ROM

Νέο μεγάλο πλήγμα στο AOSP. Η Google καταστρέφει τις custom ROM
ired.gr

Η απόφαση της Google να καταργήσει την υποστήριξη των εφαρμογών Dialer και Messaging στο AOSP έχει προκαλέσει αναταραχή στην κοινότητα του Android, ιδίως για τους δημιουργούς custom ROMs και τους προγραμματιστές. Η κατάργηση αυτών των εφαρμογών από το AOSP σημαίνει ότι οι προγραμματιστές custom ROMs πρέπει να αναπτύξουν δικές τους εφαρμογές ή να βασιστούν σε παλαιότερες, ανασφαλείς εκδόσεις.

Η Google έχει λάβει παρόμοιες αποφάσεις στο παρελθόν, καταργώντας ορισμένες open-source λειτουργίες και στοιχεία και αντικαθιστώντας τα με ιδιόκτητα frameworks και υπηρεσίες. Αυτό μπορεί να περιορίζει την ελευθερία και την ευελιξία που παρέχει το AOSP και να κατατρέχει τους προγραμματιστές που εξαρτώνται από αυτό για τη δημιουργία προσαρμοσμένων εκδόσεων του Android.

Διαβάστε επίσης: Επιτέλους έλεγχος της υγείας της μπαταρίας στο Android

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι η Google εξακολουθεί να παρέχει την υποστήριξη και τις εφαρμογές Dialer και Messaging μέσω των προεγκατεστημένων εφαρμογών της στις συσκευές που προσφέρει ή που λειτουργούν με τις υπηρεσίες της. Επίσης, οι κατασκευαστές smartphone έχουν τη δυνατότητα να επιλέξουν να χρησιμοποιήσουν τις ιδιόκτητες εφαρμογές της Google για τις κλήσεις και τα μηνύματα στις συσκευές τους.

Συνολικά, αυτή η κίνηση της Google επηρεάζει κυρίως τους προγραμματιστές και την κοινότητα του Android, ενώ οι περισσότεροι τυπικοί χρήστες Android δεν θα αισθανθούν αμεσότητα τις συνέπειες αυτής της αλλαγής.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται και στην Ελλάδα το Flood Hub της Google