MacBook Air 15″: Η Apple ετοιμάζει έκδοση με τσιπ Μ3

MacBook Air 15″: Η Apple ετοιμάζει έκδοση με τσιπ Μ3
ired.gr

Ο Mark Gurman του Bloomberg, ο οποίος θεωρείται ένας αξιόπιστος και ειδικευμένος αναλυτής στον χώρο της τεχνολογίας, αναφέρει ότι η Apple ετοιμάζει νέα μοντέλα MacBook Air με τσιπ M3 σε μεγέθη 13 ιντσών και 15 ιντσών και αναμένεται η κυκλοφορία τους το 2024.

Το τρέχον MacBook Air 13 ιντσών ανακοινώθηκε τον Ιούνιο του 2022 και το νεότερο μοντέλο 15 ιντσών παρουσιάστηκε πρόσφατα. Και τα δύο μοντέλα χρησιμοποιούν το τσιπ M2, το οποίο κατασκευάζεται με τη διαδικασία 5nm της TSMC.

Διαβάστε επίσης: Το iPadOS 17 της Apple προσθέτει εξατομικευμένη οθόνη κλειδώματος και διαδραστικά widgets

Όσον αφορά το τσιπ M3, σύμφωνα με τον Mark Gurman, αναμένεται να κατασκευαστεί με την πιο προηγμένη διαδικασία 3nm της TSMC. Αυτό αναμένεται να παρέχει σημαντικές βελτιώσεις στις επιδόσεις και την απόδοση ισχύος σε σύγκριση με το τσιπ M2. Ο Gurman δεν παρείχε αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με τον αριθμό των πυρήνων CPU και GPU που θα διαθέτει το τσιπ M3, αλλά αναφέρει ότι αναμένεται να είναι παρόμοιος με αυτόν του τσιπ M2.

Μια από τις βασικές διαφορές μεταξύ του MacBook Air 15 ιντσών και του μοντέλου 13 ιντσών, είναι η μεγαλύτερη οθόνη του MacBook Air 15 ιντσών σε σύγκριση με το μοντέλο 13 ιντσών. Επιπλέον, το MacBook Air 15 ιντσών διαθέτει έξι ηχεία αντί για τέσσερα, προσφέροντας πιθανώς καλύτερη ποιότητα ήχου.

Σημειώνετε ότι η Apple αναφέρει ότι τα δύο μοντέλα έχουν ίση διάρκεια ζωής της μπαταρίας, πιθανώς λόγω ισοδύναμης απόδοσης και βελτιστοποίησης στην κατανάλωση ενέργειας μεταξύ τους. Επίσης, αναφέρετε ότι μοιράζονται τον ίδιο συνολικό σχεδιασμό, που υποδηλώνει μια παρόμοια αισθητική και σχεδιασμό για τα δύο μοντέλα.

Σύμφωνα με τον Mark Gurman του Bloomberg, εκτός από τα MacBook Air, η Apple ετοιμάζει επίσης νέα μοντέλα iMac και MacBook Pro 13 ιντσών με το τσιπ M3. Αναμένεται ότι το νέο iMac θα κυκλοφορήσει στις αρχές του επόμενου έτους και θα διατηρήσει παρόμοιο σχεδιασμό με το τρέχον μοντέλο που κυκλοφόρησε το 2020 και χρησιμοποιεί το τσιπ M1.

Διαβάστε επίσης: Το κακόβουλο λογισμικό Atomic macOS Stealer μπορεί να κλέψει κωδικούς, αρχεία, να έχει πρόσβαση στο wallet και άλλα