Το iPadOS 17 της Apple προσθέτει εξατομικευμένη οθόνη κλειδώματος και διαδραστικά widgets

Το iPadOS 17 της Apple προσθέτει εξατομικευμένη οθόνη κλειδώματος και διαδραστικά widgets
ired.gr

Οι ανακοινώσεις της Apple στο WWDC 2023 είναι πάντα αρκετά συναρπαστικές. Η είδηση ότι το iPadOS 17 θα έχει πολλά από τα χαρακτηριστικά του iOS 17 ακούγεται πολλά υποσχόμενη.

Η ενσωμάτωση νέων λειτουργιών στα Messages, όπως οι αυτόματες φωνητικές σημειώσεις, αναμένεται να προσφέρει μια πιο εύχρηστη εμπειρία επικοινωνίας μέσω μηνυμάτων στους κατόχους iPad. Η διευρυμένη λειτουργία AirDrop θα επιτρέπει την ακόμη πιο εύκολη και γρήγορη ανταλλαγή αρχείων μεταξύ συσκευών της Apple, ενώ η πιο έξυπνη αυτόματη διόρθωση για την εισαγωγή κειμένου θα βοηθά τους χρήστες να γράφουν πιο γρήγορα και αποτελεσματικά.

Η εξατομίκευση της οθόνης κλειδώματος με τον ίδιο τρόπο που λειτουργεί στο iPhone είναι μια ευπρόσδεκτη προσθήκη στο iPadOS. Οι διαδραστικά widgets που μπορούν να τοποθετηθούν στην αρχική οθόνη προσφέρουν επίσης μεγαλύτερη ευελιξία και εξατομίκευση στην οργάνωση του περιεχομένου.

Η ενσωμάτωση της εφαρμογής Health από το iOS στο iPadOS είναι επίσης μια ευπρόσδεκτη αναβάθμιση. Με αυτήν την εφαρμογή, οι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε πληροφορίες σχετικά με την υγεία και τη φυσική κατάστασή τους απευθείας από το iPad τους.

Τέλος, τα Live Activities που παρουσιάζουν σε πραγματικό χρόνο διάφορες χρήσιμες πληροφορίες ανάλογα με την εφαρμογή, όπως τα σκορ αγώνων, θα προσφέρουν μια πιο δυναμική εμπειρία στους χρήστες κατά τη χρήση τους εφαρμογών στο iPad.

Διαβάστε επίσης: Η Apple κυκλοφορεί κατά λάθος τη δημόσια έκδοση beta του iOS 17 νωρίς

Αυτές οι νέες λειτουργίες συνεχίζουν να ενισχύουν την εμπειρία χρήσης του iPad και δείχνουν τη δέσμευση της Apple για συνεχή καινοτομία και βελτίωση του λογισμικού της πλατφόρμας.

Η εφαρμογή Notes στο iPadOS 17 θα έχει νέα χαρακτηριστικά για την εργασία με σημειώσεις σε PDF αρχεία. Οι νέες δυνατότητες μηχανικής μάθησης θα επιτρέπουν στο iPadOS να αναγνωρίζει τα πεδία σε ένα PDF, προσφέροντας έτσι μεγαλύτερη ακρίβεια και αποτελεσματικότητα στην επεξεργασία τους.

Επιπλέον, η εφαρμογή Notes θα παρέχει νέους τρόπους οργάνωσης, σχολιασμού και συνεργασίας σε πραγματικό χρόνο για τα PDF αρχεία. Αυτό θα διευκολύνει τους χρήστες να δημιουργούν, να επεξεργάζονται και να συνεργάζονται πάνω σε αρχεία PDF απευθείας από την εφαρμογή Notes στο iPad.

Αυτές οι βελτιώσεις στην εφαρμογή Notes επιτρέπουν στους χρήστες να διαχειρίζονται καλύτερα τις σημειώσεις τους και να αξιοποιούν την ισχύ της μηχανικής μάθησης για αποτελεσματικότερη εργασία με τα PDF αρχεία.

Η Apple κυκλοφόρησε το Final Cut Pro και το Logic Pro για το iPad, αποκαλύπτοντας έτσι την απάντηση της στο αίτημα πολλών επαγγελματιών χρηστών για επαγγελματικές εφαρμογές στην πλατφόρμα του iPad. Αυτή η κίνηση ήταν πολύ ευπρόσδεκτη από τους χρήστες που επιθυμούσαν να χρησιμοποιήσουν επαγγελματικά εργαλεία στο iPad τους.

Ωστόσο, με βάση τις πρώτες πληροφορίες για το iPadOS 17, οι ίδιοι χρήστες ενδέχεται να μην είναι ικανοποιημένοι με τις νέες αλλαγές και ειδικότερα με το χαρακτηριστικό Stage Manager, το οποίο εισήχθη πέρυσι και προοριζόταν να προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στο multitasking του iPad.

Ωστόσο, ο Craig Federighi αναφέρει ότι στο iPadOS 17 το χαρακτηριστικό Stage Manager θα ενισχυθεί και θα προσφέρει μεγαλύτερη ευελιξία στο μέγεθος και την τοποθέτηση παραθύρων. Η Apple προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που προέκυψαν στην αρχική έκδοση του χαρακτηριστικού και να βελτιώσει την εμπειρία των χρηστών με το multitasking στο iPadOS 17.

Η Apple ακολουθεί το ίδιο μοτίβο και για το iPadOS 17 όπως και για το iOS 17. Η εταιρεία κυκλοφόρησε μια πρώτη δοκιμαστική έκδοση του λειτουργικού συστήματος για προγραμματιστές, προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να δοκιμάσουν και να προσαρμόσουν τις εφαρμογές τους στις νέες δυνατότητες του iPadOS 17. Η τελική έκδοση του λειτουργικού συστήματος αναμένεται να κυκλοφορήσει για το ευρύ κοινό το φθινόπωρο. Αυτό επιτρέπει στους χρήστες να αναμένουν με ανυπομονησία τις νέες λειτουργίες και βελτιώσεις που θα φέρει το iPadOS 17 στις συσκευές τους.

Διαβάστε επίσης: Η Apple ανακοινώνει το watchOS 10