Η Apple κυκλοφορεί κατά λάθος τη δημόσια έκδοση beta του iOS 17 νωρίς

Η Apple κυκλοφορεί κατά λάθος τη δημόσια έκδοση beta του iOS 17 νωρίς
ired.gr

Η beta έκδοση του iOS 17, που αρχικά ήταν διαθέσιμη μόνο για προγραμματιστές, φαίνεται ότι έχει καταλήξει στους υπόλοιπους χρήστες κατά λάθος. Κατά τη διάρκεια του WWDC 2023, η Apple ανακοίνωσε ότι μια δημόσια έκδοση beta θα είναι διαθέσιμη για λήψη τον Ιούλιο. Ωστόσο, η έκδοση αυτή φαίνεται να έχει ήδη διατεθεί σε όσους δεν είναι προγραμματιστές, προκαλώντας ένα μεγάλο αλλά ανεπιθύμητο λάθος.

Ο πρώτος που παρατήρησε αυτήν την κατάσταση ήταν ο χρήστης του Twitter, Connor Jewiss. Στις ρυθμίσεις του κινητού αναφέρεται η διαθεσιμότητα λήψης του iOS 17 beta, που είναι η ίδια έκδοση που έχει διατεθεί στους προγραμματιστές. Έτσι, αυτή η πρόωρη διαθεσιμότητα του iOS 17 beta από την Apple φαίνεται να είναι ένα απρόσμενο γεγονός.

Διαβάστε επίσης: Η Apple ανακοινώνει επίσημα το iOS 17 και αυτά είναι όλα τα χαρακτηριστικά του!

Παρόλο που η Apple αναμένεται να αποσύρει αυτήν τη διαθεσιμότητα σύντομα, το AppleInsider συνιστά στους χρήστες να μην προχωρήσουν στην εγκατάστασή της. Οι beta εκδόσεις δεν είναι πάντα πλήρως έτοιμες για γενική χρήση και υπάρχει ο κίνδυνος να κλειδωθεί μόνιμα ένα iPhone εάν παρουσιαστούν προβλήματα.

Το iOS 17 της Apple αναμένεται να προχωρήσει σε δημόσια beta τον Ιούλιο και στη συνέχεια θα ακολουθήσουν πολλές εκδόσεις πριν από την τελική κυκλοφορία, η οποία εκτιμάται να λανσαριστεί γύρω στον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο του 2023.

Σημείωση: Η Apple εισήγαγε ένα δωρεάν επίπεδο στο πρόγραμμα προγραμματιστών που περιλαμβάνει πρόσβαση στην beta έκδοση, οπότε δεν πρόκειται για κάποιο λάθος. Το μόνο που χρειάζεται οι χρήστες είναι ένα δωρεάν Apple ID για να εγγραφούν στο δωρεάν επίπεδο του προγράμματος προγραμματιστών.

Διαβάστε επίσης: WWDC 2023: Ώρα Ελλάδος για το σόου της Apple με iOS 17, VRAR, κ.α.