Μακριά από εφαρμογές ενίσχυσης σήματος κινητής

Μακριά από εφαρμογές ενίσχυσης σήματος κινητής
ired.gr

Οι εφαρμογές που υπόσχονται να ενισχύσουν το σήμα κινητής τηλεφωνίας στην πραγματικότητα δεν είναι αποτελεσματικές και μπορεί να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στη συσκευή σας. Για να κατανοήσουμε γιατί αυτές οι εφαρμογές δεν λειτουργούν, ας ρίξουμε μια ματιά στους παράγοντες που επηρεάζουν το σήμα κινητής τηλεφωνίας:

  1. Απόσταση από τον πύργο κεραίας: Όσο πιο μακριά βρίσκεστε από τον πύργο κεραίας, τόσο πιο αδύναμο είναι το σήμα. Οι εφαρμογές δεν μπορούν να επηρεάσουν αυτήν την απόσταση και να αυξήσουν την ισχύ του σήματος.
  2. Εμπόδια: Φυσικά εμπόδια όπως κτίρια, βουνά και δέντρα μπορούν να εμποδίσουν το σήμα να φτάσει στη συσκευή σας. Οι εφαρμογές δεν μπορούν να απομακρύνουν αυτά τα εμπόδια.
  3. Παρεμβολές: Η παρουσία άλλων ηλεκτρονικών συσκευών και η πυκνότητα των κινητών συνδέσεων μπορεί να προκαλέσει παρεμβολές στο σήμα. Οι εφαρμογές δεν μπορούν να επηρεάσουν αυτούς τους παράγοντες.

Διαβάστε επίσης: Αυτά είναι τα smartphones που εκπέμπουν την περισσότερη ακτινοβολία

Επιπλέον, οι εφαρμογές αυτές συχνά εκμεταλλεύονται την ανεπάρκεια πληροφοριών σχετικά με τη λειτουργία του σήματος και χρησιμοποιούν μεθόδους που δεν είναι εγκεκριμένες για να προσπαθήσουν να αυξήσουν την ισχύ του σήματος. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε μείωση της διάρκειας ζωής της μπαταρίας, επιβράδυνση της συσκευής και αστάθεια του λειτουργικού συστήματος.

Οι παράγοντες που αναφέρονται παραπάνω είναι κυρίως εξωτερικοί παράγοντες που δεν μπορούν να ελεγχθούν από μια εφαρμογή στο smartphone. Η ισχύς του σήματος που εκπέμπεται από τη συσκευή και η συχνότητα με την οποία αναζητά νέους πύργους μπορεί να επηρεάσουν την ποιότητα της σύνδεσης.

Ωστόσο, η βελτιστοποίηση αυτών των παραμέτρων συνήθως γίνεται ήδη από τους κατασκευαστές των κινητών τηλεφώνων για να παρέχουν την καλύτερη δυνατή σύνδεση. Εφαρμογές, όπως το GlassWire και το Network Cell Info Lite & Wifi, μπορούν να παρέχουν χρήσιμες πληροφορίες σχετικά με την κίνηση δεδομένων και την ποιότητα του σήματος, αλλά δεν μπορούν να επηρεάσουν την πραγματική ισχύ του σήματος ή να το ενισχύσουν.

Συνοψίζοντας, οι εφαρμογές που υπόσχονται να ενισχύσουν το σήμα κινητής τηλεφωνίας στην πραγματικότητα δεν επηρεάζουν σημαντικά τη σύνδεσή σας. Η βέλτιστη λύση είναι να βρίσκεστε σε περιοχές με καλή κάλυψη σήματος και να ακολουθείτε τις οδηγίες των κατασκευαστών για τη χρήση της συσκευής σας.

Διαβάστε επίσης: WhatsApp | Επιτρέπει τη μεταφορά συνομιλιών από iPhone σε iPhone χωρίς χρήση iCloud