Αναβαθμίστε το iTunes εάν το έχετε εγκατεστημένο στο PC σας

Αναβαθμίστε το iTunes εάν το έχετε εγκατεστημένο στο PC σας
ired.gr

Η Apple παρέχει ενημερώσεις λογισμικού που διορθώνουν προβλήματα ασφάλειας και βελτιώνουν την απόδοση των εφαρμογών της. Είναι σημαντικό να διατηρείτε ενημερωμένο το λογισμικό σας, συμπεριλαμβανομένου του iTunes, για να εξασφαλίσετε την ασφάλεια και τη σταθερή λειτουργία του συστήματός σας.

Εάν, λοιπόν, έχετε εγκατεστημένο το iTunes της Apple στον υπολογιστή σας, υπάρχει μια νέα έκδοση του iTunes με αριθμό "12.12.9" που παρέχει επιπλέον προστασία από μια ευπάθεια η οποία ανακαλύφθηκε από την εταιρία Synopsys.

Η Apple έχει κυκλοφορήσει την έκδοση "12.12.9" του iTunes για τα Windows και αυτή η ενημέρωση διορθώνει το συγκεκριμένο πρόβλημα που επιτρέπει σε κακόβουλες εφαρμογές να αποκτήσουν δικαιώματα για εγκατάσταση κακόβουλου λογισμικού στα Windows και είναι πολύ σημαντικό να εγκαταστήσετε αυτήν την ενημέρωση χωρίς καθυστέρηση. Αυτό θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε το σύστημά σας ασφαλές από πιθανές απειλές ασφαλείας.

Διαβάστε επίσης: iOS 16.5: Τι απαντά η Apple για το battery drain

Το πρόβλημα σχετίζεται με τον φάκελο του iTunes στα Windows, όπου ένα άτομο μπορούσε να αποκτήσει πρόσβαση και να τον μολύνει με κακόβουλο λογισμικό. Αυτό θα μπορούσε στη συνέχεια να οδηγήσει στην παραβίαση του συστήματος και των φακέλων των Windows.

Όπως αναφέρει το macrumors, η ευπάθεια που αποκαλύφθηκε από την εταιρία Synopsys αναφέρεται να εντοπίστηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο και να επιβεβαιώθηκε από την Apple τον Νοέμβριο.

Είναι σημαντικό να διατηρείτε το λογισμικό σας ενημερωμένο, καθώς οι ενημερώσεις συχνά περιλαμβάνουν διορθώσεις για γνωστά προβλήματα ασφαλείας. Επομένως, συνιστάται να εγκαταστήσετε το νέο update του iTunes όσο το δυνατόν συντομότερα, προκειμένου να επωφεληθείτε από την εξτρά προστασία που παρέχει και να διασφαλίσετε την ασφάλεια του συστήματός σας.

Διαβάστε επίσης: Microsoft Build 2023: Οι 5 μεγαλύτερες ανακοινώσεις από τη διάσκεψη προγραμματιστών